Ioan Clamparu, liderul uneia dintre cele mai puternice retele de traficanti de persoane din Romånia, dat in urmarire internationala si banuit ca se ascunde in Spania, si-a schimbat locatia. Potrivit directorului Directiei de Combatere a Crimei
Ioan Clamparu, liderul uneia dintre cele mai puternice retele de traficanti de persoane din Romånia, dat in urmarire internationala si banuit ca se ascunde in Spania, si-a schimbat locatia. Potrivit directorului Directiei de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IGPR, Catalin Dragota, acesta se afla undeva mai aproape de Romania si se colaboreaza international pentru prinderea lui.

Aflat sambata la Sibiu, Catalin Dragota, directorul Directiei de Combatere a Crimei Organizate, a declarat ca Ioan Clamparu se afla undeva in Europa. „Detinem cateva informatii, insa nu are rost sa va spunem acum in ce tara se afla exact. Se colaboreaza cu politia tarii respective, dar nu e pe teritoriul Romaniei, asta e cert”.

Ioan Clamparu are emis mandat de arestare european. El este acuzat de initiere si constituire a unui grup criminal organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave si de proxenetism. Urmarirea penala impotriva lui si a complicilor sai a inceput in 2004. Reteaua de traficanti de persoane condusa de Clamparu acoperea mai multe judete din tara, de unde erau racolate vi ctimele, si mai multe tari din vestul Europei, precum Spania, Olanda sau Germania. Membrii clanului racolau fete din familii sarace si le promiteau locuri de munca in Spania ca dansatoare, menajere, ospatarite, dame de companie sau muncitori necalificati in agricultura. La destinatie insa, tinerelor li se spunea adevaratul motiv pentru care fusesera aduse din Romania si li se explica faptul ca nu au alta alternativa decat sa practice prostitutia in folosul gruparii. Pasapoartele victimelor ramaneau in posesia traficatilor, care in schimb le dadeau fotocopii ale acestora pentru a le prezenta politiei spaniole in cazul in care ar fi fost retinute pentru cercetari. Femeile erau duse intr-un parc din Madrid, numit Casa de Campo, o zona impadurita, cu alei si parcari, unde erau instruite cu privire la locul unde trebuiau sa stea si la ce trebuiau sa faca - cum sa racoleze clientii, sa nu-i accepte decat pe spanioli sau sa nu discute intre ele. Potrivit declaratiei unei martore, proxenetii care actionau in acest parc aveau locurile delimitate si aveau cate un lider caruia ii dadeau banii castigati. In cazul in care erau prinse, femeile trebuiau sa spuna ca nu cunosc limba spaniola si ca nu au proxenet. Totodata, membrii clanului au derulat actiuni de utilizare frauduloasa de carduri bancare si trafic de droguri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.