Activistii de la Greenpeace Romania au initiat, ieri dimineata, o actiune de „confiscare“ a painii cu soia modificata genetic din hipermarketul Carrefour Orhideea. Este vorba despre painea produsa de Snack Attack. Voluntarii au golit raf
Activistii de la Greenpeace Romania au initiat, ieri dimineata, o actiune de „confiscare“ a painii cu soia modificata genetic din hipermarketul Carrefour Orhideea. Este vorba despre painea produsa de Snack Attack. Voluntarii au golit rafturile si au platit la casa produsele pe care doreau sa le scoata de pe piata. „Am luat toata painea de pe rafturi si am discutat si cu cei din conducerea Carrefour ca in cel mai scurt timp posibil sa scoata acest produs din stocul de vanzare. In plus, am solicitat ca hipermarketul Carrefour sa treaca pe 'lista verde>> a magazinelor care nu comercializeaza alimente modificate genetic. Saptamana aceasta vom avea o noua intalnire in care vom solicita conducerii sa ceara tuturor furnizorilor buletine de analiza pentru produsele comercializate“, ne-a declarat Gabriel Paun, coordonator de campanie anti- OMG in cadrul Greenpeace Romania. Produsul cumparat de reprezentantii Greenpeace este un sortiment de paine alba, feliata, de 400 grame, produsa de Snack Attack si comercializata la pretul de 4,19 RON/bucata. Potrivit reprezentantilor Greenpeace Romania, rezultatele testelor de laborator efectu ate pe mai multe mostre de produse au aratat ca acest sortiment contine soia modificata genetic. „Nu numai ca painea produsa de Snack Attack contine soia modificata genetic, dar nici macar nu este etichetata corespunzator, deci consumatorilor li se incalca dreptul de a le evita. Acest caz incalca legislatia referitoare la etichetarea produselor modificate genetic si ignora faptul ca 67 la suta dintre romani resping categoric mancarea modificata genetic din farfuriile lor“, a declarat Paun. El a mai precizat ca in cursul acestei saptamani vor avea loc discutii si cu reprezentantii firmei Snack Attack. Curios este faptul deviza de pe pagina de internet a fast-foodului Snack Attack este „Crazy about healthy food“, adica „Nebun dupa mancare sanatoasa“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.