“Se cauta: barbati gay care au frati gay”. Asa arata un anunt, care seamana cu afisele din filmele western. Este vorba despre initiativa unor cercetatori de la Institutul de Investigatii Northwestern Evanston din Chicago. Anuntul a reusi
“Se cauta: barbati gay care au frati gay”. Asa arata un anunt, care seamana cu afisele din filmele western. Este vorba despre initiativa unor cercetatori de la Institutul de Investigatii Northwestern Evanston din Chicago. Anuntul a reusit sa stranga peste 1.000 de baieti care indeplinesc aceasta conditiile necesare. Obiectivul cercetatorilor americani este de a realiza un studiu care sa arate care este rolul genelor in fenomenul homosexualitatii. Participantii, recrutati prin aceste anunturi, prezente in reviste gay si manifestatii ale acestei minoritati, sunt originari din SUA, Irlanda, Marea Britanie, Canada si Australia. Ei au donat mostre de sange sau saliva, pentru ca cercetatorii sa le poata studia ADN-ul. De asemenea, au fost rugati sa completeze un chestionar cu intrebari despre preferintele si comportamentele sexuale, copilarie, orientarea lor sexuala si a membrilor familiei lor. “Scopul nostru este de a intelege mai bine dezvoltarea sexualitatii si sa aflam de ce unii barbati sunt atrasi de persone de acelasi sex si altii nu. Interesul nostru este in prima instanta stiintific, dar ne asteptam ca rezultatele sa fie folositoare&n bsp; pentru intelegerea societatii in general”, a declarat dr. Alan R. Sanders, coordonatorul acestui studiu, care se numeste “Stuiul Genetico Molecular al Orientarii Sexuale”. Acesta este un studiu amplu, care a inceput in 2003. Primele date se asteapta sa apare anul viitor. Nu avem intentia de a perpetua stereotipurile care se asociaza cu comuniatea gay, ci sa aflam care sunt factorii care influenteaza orientarea sexuala, explica cercetatorii. Ei spun ca nu cred ca exista o anumita gena a homosexualitatii. Cel mai probabil, intervin mai multe gene, care interactioneaza cu alti factori care nu sunt de natura genetica, cum ar fi influentele sociale si ambientale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.