Seful Spitalului Judetean Mures, dr. Lucian Baila, l-a acuzat pe seful Clinicii de Cardiologie, dr. Benedek Imre, ca prin trasplantul de celule stem, facut vineri, a incalcat drepturile omului si a facut cercetare experimentala pe subiecti umani. &b
Seful Spitalului Judetean Mures, dr. Lucian Baila, l-a acuzat pe seful Clinicii de Cardiologie, dr. Benedek Imre, ca prin trasplantul de celule stem, facut vineri, a incalcat drepturile omului si a facut cercetare experimentala pe subiecti umani. „Acest lucru este interzis in intreaga lume, pana si transplantul este un procedu destul de controversat, in Biserica si tot felul de organizatii. A facut interventiile fara avizul Comisiei Nationale de Transplant. Ceea ce a facut Benedek cade sub incidenta legilor penale”, a declarat Baila. Operatia, constand intr-un transplant de celule stem la pacienti cu ischemie critica periferica extrem de avansata, a fost catalogata vineri de dr. Benedek Imre drept o premiera in Europa de Est.
Transplantul de celule stem a fost efectuat la doi bolnavi in varsta de 62, respectiv, 68 de ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.