Perspectiva Parlamentului European nu pare sa fi dezamorsat tensiunile de pe ringul politic. Executiile n-au fost decat amanate, armele au acum amortizoare. Un exemplu bun este cel al PSD, care pregateste pentru data de 25 octombrie o reuniune a Con
Perspectiva Parlamentului European nu pare sa fi dezamorsat tensiunile de pe ringul politic. Executiile n-au fost decat amanate, armele au acum amortizoare. Un exemplu bun este cel al PSD, care pregateste pentru data de 25 octombrie o reuniune a Consiliului National, probabil in vederea campaniei electorale pentru PE. Cu toate acestea, va fi o buna ocazie pentru Mircea Geoana de a o sfarsi „en beaute“, in conditiile in care disidentii motiunii n-au fost pedepsiti, iar presedintele PSD este singurul care-si respecta propriul memorandum. Astfel, Iliescu a spus deja ca vrea sa dea aripi PSD, „una mai la stanga, alta mai la centru“.

Vicepresedintele PSD Ion Stan a dezmintit ieri, pentru „Gardianul“, informatiile potrivit carora social-democratii ar fi convocat Comitetul Executiv de luni in regim de urgenta, cu scopul de a debarca actuala conducere. „Nu este vorba de o masura intempestiva, ci de una la termen, a precizat Ion Stan. Scopul principal al Comitetului Executiv va fi organizarea unui Consiliu National pe data de 25 octombrie. Pe ordinea de zi se va afla de asemenea strategia de campanie electorala pentr u Parlamentul European si stabilirea criteriilor de performanta pentru organizatiile locale.“ Joi, vicepresedintele Gheorghe Nichita afirmase ca se asteapta la o sedinta „cu scantei“ a Comitetului Executiv, in care sa fie luate o serie de masuri radicale, din moment ce intrunirea a fost convocata in regim de urgenta. Pe de alta parte, el a adaugat ca pentru moment excluderea din filiala Iasi a senatorului Ion Solcanu, care a votat impotriva motiunii nu mai este pe ordinea de zi. Ambii lideri au sustinut ca nu excluderile sau incalcarea memorandumului sunt prioritare pentru moment, ci sustinerea candidatilor social-democrati in cadrul campaniei pentru europarlamentare.

In acest context, Ion Iliescu, presedintele de onoare al social-democratilor, a mai avut inca o izbucnire impotriva actualei conduceri a PSD si s-a lansat intr-o campanie pentru diversitate. Iliescu a spus ca actualii lideri ai stangii nu sunt decat niste „filfizoni“ care dau lectii de morala, dar se „infrupta“ din avantajele oferite. Viitorul PSD, deocamdata sufocat de „mentalitatile cazone“ ale actualei conduceri, ar sta, potrivit senatorului Iliescu, in scindarea partidului. Mai precis, in crearea de „aripi noi“, care mai la stanga, care mai la centru.

Basescu lanseaza campania PD
Deputatul PD Ioan Oltean a declarat ieri ca liderii din partid interesati sa mai obtina functii in urma alegerilor de anul viitor nu vor mai fi trecuti pe liste daca democratii nu vor obtine un scor bun la alegerile pentru PE. Fiecare membru al Biroului Permanent Judetean, fiecare primar si viceprimar, fiecare presedinte de organizatie locala va da socoteala de rezultatele la PE, a avertizat liderul democrat. De asemenea, Oltean, care este presedinte al filialei PD din Bistrita-Nasaud, i-a interzis primarului Vasile Moldovan sa plece intr-o delegatie in Franta, tocmai pentru ca partidul are nevoie de el in perioada campaniei electorale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.