Conducerile de la COSR, Federatia de Natatie si CSM Braila nu mai stiu nimic de fosta campioana olimpica. In plus, Diana a fost si exmatriculata de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Bacau.

La 16 ani a reusit sa aduca Romaniei
Conducerile de la COSR, Federatia de Natatie si CSM Braila nu mai stiu nimic de fosta campioana olimpica. In plus, Diana a fost si exmatriculata de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Bacau.

La 16 ani a reusit sa aduca Romaniei doua medalii de aur la cea mai importanta competitie sportiva, triumfand la 100 si 200 de metri spate. A urmat confirmarea la Campionatele Mondiale din Japonia. Despartirea de antrenoarea sa, Laura Sachelarie, a reprezentat inceputul sfarsitului pentru marea campioana. Intrata pe un adevarat tobogan, Diana Mocanu a abandonat activitatea sportiva, la 22 de ani fiind iesita complet din circuit. Fara griji financiare, pentru ca primeste 4.000 de lei renta viagera, Diana a ramas repede fara motivatie. In urma cu un an s-a decis sa se dedice antrenoratului, preluand o grupa de copii la CSM Braila, in paralel fiind si studenta la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Bacau. Anticipand ce avea sa urmeze, Diana declara la acea vreme: „As vrea sa scot un mare campion, este visul oricarui antrenor. Dar un mare sportiv nu este automat si un mare antrenor. Poate fi si cazul meu”. Intre timp a mai fost angajata, nu pentru foarte mult timp, la hotelul Palm Beach din Mamaia, unde a avut unele divergente cu patronul libanez Kharber Maroun. Aici locuia si primea 1.200 de lei pe luna, in schimb pregatind cativa copii la piscina hotelului. Intr-un interviu acordat “Gardianului” in urma cu 7 luni, sportiva isi exprima dezamagirea vizavi de felul in care este tratata: “Vreau sa multumesc COSR pentru renta viagera pe care mi-a asigurat-o, pentru ca este cel mai mare ajutor. Cu exceptia domnului Iamandi, care ma mai suna si m-a si ajutat, nimeni din Federatie nu s-a mai interesat de soarta mea. Traiesc foarte singura, ma lupt sa rezist. Ma simt izolata, poate si nedorita. Am fost angajata in mai multe locuri. Am fost platita si cu 500 de lei, dar nu am zis nimic. Pe nimeni nu intereseaza ca eu am fost, totusi, o campioana olimpica. Ma asteptam sa fiu ceva mai utila pentru Federatie, dar nu s-a intamplat asa”.

Ioan Dobrescu: 'Omoråti-ma, dar nu stiu unde e!>>


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.