Nu inteleg voluptatea cu care ne aruncam unul altuia, in cap, gunoaiele cele mai sordide. Exista o placere aproape perversa din a ne exhiba goliciunea in fata tuturor. Exista deja o perceptie europeana despre romani, pe care ne-am ambitionat s-o inc
Nu inteleg voluptatea cu care ne aruncam unul altuia, in cap, gunoaiele cele mai sordide. Exista o placere aproape perversa din a ne exhiba goliciunea in fata tuturor. Exista deja o perceptie europeana despre romani, pe care ne-am ambitionat s-o incurajam, in loc s-o demontam sau s-o inlaturam. Italia ne considera pepiniera curvelor, infractorilor, criminalilor. Nemtii s-au speriat de tupeul nostru de a-l agresa chiar pe cancelar. Englezii ne privesc ca pe niste tuberculosi, francezii se uita la noi ca la cersetorii Europei. In fata unui tablou atat de sumbru, noi supralicitam promiscuitatea cu Remes si caltabosii lui, cu termopane, asfalt si mii de euro in plicuri uleioase... E bine!

Trebuie facut curat! O deratizare social-politica este mai mult decat necesara, insa nu cu surle si trambite, nu cu rosii aruncate in ceafa, ci discret, curat si eficient. Nu exportam deocamdata decat nesiguranta si balbaiala. Ne faultam singuri in relatia cu Moldova, ne ridiculizam, si pe cuvant de onoare ca e mare pacat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.