Candidatii pentru posturile de ambasadori ai Romaniei in Statele Unite ale Americii - Adrian Cosmin Vierita, Italia - Razvan Rusu , Bosnia si Hertegovina - Daniel Banu si Kazahstan - Emil Rapcea au primit ieri avizul favorabil dupa audierile din com
Candidatii pentru posturile de ambasadori ai Romaniei in Statele Unite ale Americii - Adrian Cosmin Vierita, Italia - Razvan Rusu , Bosnia si Hertegovina - Daniel Banu si Kazahstan - Emil Rapcea au primit ieri avizul favorabil dupa audierile din comisiile reunite de politica externa ale Parlamentului.

In timpul audierilor, senatorul PSD Mircea Geoana i-a atras atentia lui Rusu ca este primul ambasador in Italia din ultima vreme care nu vorbeste italiana, fata de ultimii doi ocupanti ai postului de la Roma.

„Recomandarea mea e sa faceti un efort si extrem de rapid sa incepeti sa folositi limba italiana in relatia cu autoritatile italiene“, a spus Geoana. Rusu si-a anuntat intentia de a deschide un consulat la Treviso si cel putin un oficiu consular in sudul Italiei, intrucat se doreste eliminarea distantelor prea mari intre regiunile locuite de cetateni romani si Roma, singurul loc din sud cu o sectie consulara.

Un alt obiectiv al tanarului diplomat bacauan vizeaza relatia cu romanii si asociatiile romanilor din Italia, dar el este de parere ca exista dificultati data fiind „diferenta de viziune si interese a acestor asociatii“. Avizul comisiilor este consultativ, decizia finala privind numirea ambasadorilor revenindu-i presedintelui Traian Basescu.

Vierita calca pe urmele lui Geoana


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.