Captivanta poveste de dragoste, sarmul protagonistilor si decorurile fabuloase au facut din 'Pe aripile vantului>> simbolul absolut al magiei cinematografului in secolul 20 si un succes de casa imposibil de egalat pana astazi. Productia poate fi vot
Captivanta poveste de dragoste, sarmul protagonistilor si decorurile fabuloase au facut din 'Pe aripile vantului>> simbolul absolut al magiei cinematografului in secolul 20 si un succes de casa imposibil de egalat pana astazi. Productia poate fi votata pe www.gardianul.ro ca fiind cel mai bun film al tuturor timpurilor.

„Pe aripile vantului“ este ecranizarea romanului de mare succes al lui Margaret Mitchell. Povestea se invarte in jurul frumoasei si rasfatatei Scarlett O'Hara (Vivien Leigh). Initial o mica diva decorativa si cam atat, Scarlett se va transforma sub influenta evenimentelor carora trebuie sa le faca fata. Este epoca Razboiului de Secesiune si a venit vremea ca societatea careia ii apatin Scarlett si lumea ei sa-si dea obstescul sfarsit. Prea putini vor supravietui, dar Scarlett va fi printre ei. Inteligenta, tenace, capabila de aproape orice, ea va dovedi ca este o adevarata supravietuitoare. Indragostita adolescentin de un barbat pe care nu il poate avea, va trai iubirea vietii sale aproape fara sa bage de seama. Barbatul pentru care generatii de femei au invidiat-o pe Scarlett este Rhett Butler (Clark Gabl e), bogat, puternic, neconventional si mai ales foarte indragostit de ea. Scarlett isi va da seama ca a trecut pe langa adevarata iubire atunci cand este deja poate prea tarziu. In final, obosit sa iubeasca o femeie care alearga etern dupa un alt barbat, Rhett o paraseste pe Scarlett. Coplesita sa descopere cat il iubeste de fapt, ea va incerca in van sa-l faca sa se razgandeasca. Pelicula se incheie cu plecarea lui Rhett si cu o imagine a lui Scarlett care promite sa-l aduca inapoi. Finalul a ramas deci deschis. Si inca ramane, in ciuda continuarilor mai mult sau mai putin penibile cu care am fost blagosloviti. Scarlett si Rhett trebuie sa ramana asa cum i-au jucat Leigh si Gable, iar finalul sa apartina imaginatiei noastre, a celor care am iubit acest film.

Primul film color din istorie
„Pe aripile vantului“ar fi intrat in istoria cinematografiei chiar si daca ar fi fost doar primul film color facut vreodata. A fost insa mai mult decat atat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.