Cea de a V-a editie Expomil, expozitia internationala de tehnica militara organizata, din doi in doi ani, la Bucuresti, si-a deschis ieri portile. Prima zi a fost dedicata oficialitatilor si presei, urmand ca vizitatorii obisnuiti sa aiba la dispozi
Cea de a V-a editie Expomil, expozitia internationala de tehnica militara organizata, din doi in doi ani, la Bucuresti, si-a deschis ieri portile. Prima zi a fost dedicata oficialitatilor si presei, urmand ca vizitatorii obisnuiti sa aiba la dispozitie urmatoarele trei zile, pana duminica inclusiv. Cel care a deschis expozitia a fost ministrul apararii, Teodor Melescanu. Editia 2007 a manifestarii reuneste 100 de expozanti, dintre care 55% sunt romani. Sunt reprezentate 15 tari: Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Israel, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Republica Ceha, Romania si Suedia. Suprafata ocupata este de aproape 8.500 metri patrati, din care 7.500 metri patrati in interior si 1.000 metri patrati pe platformele exterioare. Participantii la Expomil 2007 sunt gazduiti in Pavilionul 1 si platforma aferenta.

In deschiderea evenimentului, ministrul a multumit in numele Guvernului si al Ministerului Apararii pentru participarea la eveniment si a subliniat contributia Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului de Interne, Patromil la organizarea acestui eveniment. La deschi dere au participat oficiali NATO la Bucuresti, directori de companii de armament nationale si internationale si membri ai corpului diplomatic roman, printre care ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Jucarii mortale pentru adulti
Pentru orice pasionat de arme si tehnica militara, o vizita la Expomil este o incantare. Daca reusesti sa uiti scopul distructiv al armelor si sistemelor de lupta prezentate de expozanti, vizita poate semana cu una intr-un muzeu de arta. Pornind de la munitie pentru arme mici si terminand cu machete de portavioane, tancuri si avioane multirol de ultima generatie, standurile de la Romexpo sunt incarcate cu sute de exponate superbe, incredibile combinatii de aplicatie stiintifica si ingeniozitate tehnica.

Chiar daca nu se ridica inca la nivelul marilor concerne transnationale, care vand arme si echipament de lupta la valori care depasesc cu mult produsul intern brut al Romaniei, firmele din tara noastra reusesc sa expuna produse care au starnit interesul oficialilor straini prezenti la deschidere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.