Senatorul Radu Berceanu a declarat ieri ca PD „ramane fidel si consecvent” pozitiei sale, potrivit careia, „de principiu”, voteaza orice motiune de cenzura indreptata impotriva actualului Guvern. „Şi in legatura cu moti
Senatorul Radu Berceanu a declarat ieri ca PD „ramane fidel si consecvent” pozitiei sale, potrivit careia, „de principiu”, voteaza orice motiune de cenzura indreptata impotriva actualului Guvern. „Şi in legatura cu motiunea pe buget, declaratia este aceeasi: daca ea va fi, principiul este ca PD voteaza aceasta motiune, depinde foarte mult la partea concreta, la ce va fi in text”, a explicat senatorul. El a mai sustinut ca actualul Cabinet Tariceanu II poate cadea inclusiv in perioada premergatoare euroalegerilor. „Acest Guvern e asediat de propria prostie, propria incompetenta si propria situatie, pe care singur si-a creat-o”, a sustinut Berceanu. Senatorul PD a aratat ca actualul Cabinet are „o competenta extrem de scazuta” si o sustinere parlamentara „din ce in mai mica”, care atinge in prezent 15%. Potrivit lui Berceanu, Guvernul a rezistat prin santajarea „indirecta” a unor formatiuni, parlamentari sau politicieni care se temeau de faptul ca decizia cu privire la formarea noului Cabinet va ajunge la Traian Basescu.
PRM a amenintat ca va depune o motiune de cenzura daca Executivul isi asuma raspunderea pe proiectul de lege privind votul uninominal. Iar PLD a anuntat ca va strange semnaturi pentru o motiune de cenzura pe care o va depune in Parlament dupa alegerile pentru PE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.