>> Echipa ziaristilor sibieni a decis ca schimbarea este necesara in strategia de profesionalizare si repozitionare a produsului
pe piata locala

Echipa cotidianului local "Ziarul de Sibiu" a decis sa renunte la structura in care a apa
>> Echipa ziaristilor sibieni a decis ca schimbarea este necesara in strategia de profesionalizare si repozitionare a produsului
pe piata locala

Echipa cotidianului local "Ziarul de Sibiu" a decis sa renunte la structura in care a aparut pana acum si sa realizeze un rebranding complet al produsului. "Vom schimba atat titlul ziarului, care se va numi Sibiu Standard, cat si structura de organizare a paginilor, lay-out-ul, conceptul general si sloganul ziarului, care va fi 'corect si echilibrat>>" a declarat Calin Bucur, directorul cotidianului sibian. El a spus ca singurul lucru care ramane neschimbat este echipa editoriala si managementul, format dintr-o echipa de tineri ziaristi sibieni, care, in cei patru ani de existenta a publicatiei, au transformat ziarul dintr-un saptamanal de nisa, intr-unul dintre cele mai puternice cotidiane locale judet. "Aceasta schimbare radicala a fost decisa in contextul unei strategii de imbunatatire a pozitionarii pe piata locala a produsului nostru" a subliniat Bucur. Sibiu Standard va fi tiparit in format tabloid, cu pagini combinate color si alb - negru, va avea 16 pagini care vor fi complet regandite din punct de vedere editorial. "Pe de-o parte, ne largim aria de actiune cu pagini de national si extern, dar ne si apropiem un public de nisa prin pagini speciale de sanatate, imobiliare, cariere, auto sau digital"a afirmat redactorul-sef al ziarului, Alin Bratu.
"Nu-i uitam nici pe cei care vor sa ia o pauza utila si le vom pune la dispozitie o pagina de enigmistica, asa cum am denumit-o noi, cu rebusuri, jocuri sau, de acum celebru, sudoku". Totodata, pe noul site al Sibiu Standard, va fi dezvoltat un portal on line de stiri, care sa completeze oferta de pe print cu informatii pe suport digital, cu imagini si sunet de la evenimentele relatate.

ISTORIC
Numele "Ziarul de Sibiu" apartine, legal, companiei gremane EMI, care detine in acest moment in Romania sapte titluri locale, printre care si un concurent direct pe piata sibiana, respectiv "Monitorul de Sibiu". EMI a "mostenit" titlul prin preluarea activelor cotidianului "Ziarul de Iasi", care rezervase de mai multi ani nume similare si pentru alte orase si avea, la acel moment, intentia de a crea un lant de publicatii locale. "In urma discutiilor pe care le-am purtat cu reprezentantii grupului EMI, am decis ca este mai rentabil pentru noi sa renuntam la folosirea titlului pentru care ei au patentul" a afirmat Bucur.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.