Actionarii producatorului de vinuri Vinexport Focsani au aprobat contractarea, de la Bancpost, a unui imprumut de 800.000 euro, pentru investitii, si a unei linii de credit de 3,5 milioane lei (circa un milion euro), pentru achizitia de struguri, mus
Actionarii producatorului de vinuri Vinexport Focsani au aprobat contractarea, de la Bancpost, a unui imprumut de 800.000 euro, pentru investitii, si a unei linii de credit de 3,5 milioane lei (circa un milion euro), pentru achizitia de struguri, must si vin. Creditul de investitii de 800.000 euro va fi contractat pe o perioada de cinci ani, in timp ce linia de credit, destinata finantarii stocurilor de vin, must si struguri, va fi contractata pe o perioada de 12 luni, se arata intr-o hotarare a actionarilor din luna septembrie, publicata in Monitorul Oficial. Totodata, Vinexport a decis prelungirea cu 12 luni a valabilitatii a doua linii de credit, de 330.000 euro si, respectiv, de noua milioane lei, contractate tot de la Bancpost, pentru finantarea capitalului de lucru, inclusiv emiterea de angajamente (scrisori de garantie bancara, acreditive). Vinexport garanteaza creditele cu mai multe imobile si terenuri si gaj asupra conturilor firmei si a unor echipamente. De asemenea, firma a aprobat garantarea unor credite ale societatilor Trust Fl Trade si Vranlact. Vinexport Focsani a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 42 milioane de lei (circa 12 milioane de euro), in crestere cu 38% fata de 2005, iar profitul brut a avansat de peste zece ori, la 707.000 de lei. Compania produce vinuri cu indicatie geografica recunoscuta din soiurile Feteasca Neagra, Babeasca Neagra, Galbena de Odobesti, Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Riesling Italian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.