Un germen rezistent la medicamente se propaga mai repede decat se credea pana acum si are puterea de a cauza mai multe decese decat SIDA, arata un studiu american, realizat de Centrele de Control si Prevenire a Bolilor (CDC). Microbul, care este o t
Un germen rezistent la medicamente se propaga mai repede decat se credea pana acum si are puterea de a cauza mai multe decese decat SIDA, arata un studiu american, realizat de Centrele de Control si Prevenire a Bolilor (CDC). Microbul, care este o tulpina a “staphylococcus aureus”, resistent la toate antibioticele, cauzeaza in fiecare an peste 94.000 de infectii grave si aproape 19.000 de decese. Spre deosebire de virusul HIV, acest germene se transmite printr-un simplu contact, de orice fel. El face ca orice infectie cutanata minora sa devina o grava problema de sanatate, ajungandu-se chiar la cazuri de necroza - moarte celulara. Infectia ar putea fi vindecata foarte simplu, printr-un tratament cu antibiotice, numai ca microbul poate intra in plamani, provocand pneumonie. De la acest nivel se extinde catre oase, organele vitale si sistemul cardiovascular, ceea ce cauzeaza complicatii care ameninta viata pacientilor, explica medicii.


Miturile si superstitiile despre lilieci, demontate de specialistii romani

In tara n oastra traiesc cele mai multe specii de lilieci din toata Europa. Specialistii romani care si-au dedicat munca studierii acestor fiinte vor incerca sa demonteze miturile care au aparut de-a lungul timpului. Alaturi de cercetatori europeni, ei vor avea o participare activa la “Noaptea Europeana a Liliecilor”, un forum organizat in fiecare an, in 30 de tari europene, semnatare ale “Acordului de Conservare a Populatiei de Lilieci din Europa”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.