Comisia Europeana (CE) a anuntat, ieri, deschiderea procedurii de infrigement (incalcarea prevederilor Tratatului UE, n.r.) impotriva Romaniei pentru incalcarea directivei europene privind pasarile salbatice, se arata intr-un comunicat al Comisiei,
Comisia Europeana (CE) a anuntat, ieri, deschiderea procedurii de infrigement (incalcarea prevederilor Tratatului UE, n.r.) impotriva Romaniei pentru incalcarea directivei europene privind pasarile salbatice, se arata intr-un comunicat al Comisiei, citat de NewsIn.

CE acuza Romania ca nu a stabilit zone naturale protejate pentru pasarile migratoare sau pentru cele pe cale de disparitie. Pasarile migratoare ar trebui sa beneficieze de zone speciale pentru iarna si pe teritoriul Romaniei, dar si de puncte de repaos pe rutele migratoare. „Aceasta obligatie este cruciala pentru a stopa fenomenul pierderii biodiversitatii pana in 2010“, a declarat Stavros Dimas, comisarul european pentru mediu. Ministerul Mediului trebuia sa elaboreze o hotarare prin care sa desemneze ariile protejate pe care sa o trimita la Bruxelles pana la 31 decembrie 2006. In prezent, proiectul acestei hotarari este blocat la Ministerul Justitiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.