Turcia ar putea patrunde in Irak pentru a ataca bazele rebelilor kurzi din nord. Parlamentul de la Ankara urmeaza sa supuna la vot o initiativa a Cabinetului de Ministri in acest sens.  Proiectul de lege, care se asteapta sa fie adoptat cu o ma
Turcia ar putea patrunde in Irak pentru a ataca bazele rebelilor kurzi din nord. Parlamentul de la Ankara urmeaza sa supuna la vot o initiativa a Cabinetului de Ministri in acest sens. Proiectul de lege, care se asteapta sa fie adoptat cu o majoritate larga a deputatilor turci, va permite guvernului sa decida, timp de un an, initierea unor incursiuni militare in nordul Irakului. SUA si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu intentiile de atac ale Turciei, cerandu-i sa dea dovada de retinere. Totodata, si NATO, prin vocea secretarului sau general, Jaap de Hoop Scheffer, i-a cerut presedintelui turc, Abdullah Gul, sa faca un apel la retinere inaintea unui vot in Parlamentul de la Ankara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.