Se zice ca atunci cand Dumnezeu vrea sa te piarda mai intai iti ia mintile. Nu stiu de ce Dumnezeu vrea sa ne piarda, caile lui catre bine trec uneori prin pedepse pe care nu le intelegem. Cert este ca multora le-a luat mintile, atatea cate le aveau,

Se zice ca atunci cand Dumnezeu vrea sa te piarda mai intai iti ia mintile. Nu stiu de ce Dumnezeu vrea sa ne piarda, caile lui catre bine trec uneori prin pedepse pe care nu le intelegem. Cert este ca multora le-a luat mintile, atatea cate le aveau, daca le-au avut vreodata. In afara de ura, de panda, de lovituri sub centura, de mizerii scoase pe taraba, de delatiuni si conflicte, de lupte surde si absurde, aproape ca nu mai vezi nimic. Nimic bun adica, un pic de seninatate, de confort sufletesc, de bine nealterat, de presupuneri sumbre, de analize care sunt gata sa scoata la iveala marsavii inimaginabile. Faci ochii roata si aproape ca nu gasesti nimic care sa te mai bucure, care sa te mai faca sa te gandesti ca viata asta, singura care ti-e data, merita sa fie consumata asa, pe rugul unor principii afisate cu ostentatie, zilnic, dar niciodata respectate.

Poate ca singura noastra multumire din ultima vreme a fost rezultatul meciului cu Olanda. Cum, necum, am facut si noi o isprava, ca de ratari la toate nivelurile suntem satui. Concentrati asupra micului nostru ring de box provincial, caci suntem o provincie a Europei, aproape ca uitam sa mai privim in jur, sa ne mai preocupam de adevaratele probleme ale zilei de azi si de maine, ca de proiectii de viitor nici ca mai avem timp sa vorbim. Si nici nu vorbim, decat in lozinci electorale, caci viitorul nostru este in trecut, un trecut care abia acum ni se arata in toata splendoarea mizeriei lui, prin ceea ce facem acum, prin consumul asta absurd de energie si timp pe lucruri jalnice care nu ne duc nicaieri.

Fratii moldoveni, pentru care branza nu a fost pe bani, ci gratis, ca ne-am tot straduit sa le dam si noi din putinul nostru, ne intorc de la granita fara motiv. Ne iubesc de la distanta, doar cand le trimitem ceva, un pic de fonduri, de ajutoare, nicicum carti (sunt periculoase!), nicicum delegatii care pot contamina cu ce? cu europenism de care nici noi nu avem in exces?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.