>> Echipa nationala sub 21 de ani are prima sansa la calificarea in barajul pentru Euro 2009.

>> Jucatorii romani sunt avantajati in duelul cu Franta de rezultatele directe, 0-0 acasa si 1-1 in deplasare.

>> Torje, noul Hagi pen
>> Echipa nationala sub 21 de ani are prima sansa la calificarea in barajul pentru Euro 2009.

>> Jucatorii romani sunt avantajati in duelul cu Franta de rezultatele directe, 0-0 acasa si 1-1 in deplasare.

>> Torje, noul Hagi pentru francezi.

Reprezentativa de tineret a Romaniei a terminat la egalitate, 0-0, partida sustinuta la Iasi in compania echipei similare a Frantei, in cadrul Grupei a 10-a de calificare la Campionatul European din 2009. In urma acestui rezultat, reprezentativa Romaniei ramane neinvinsa in aceasta campanie de calificare, iar in cazul in care la final cele doua formatii se vor afla la egalitate de puncte, reprezentativa tricolora va fi avantajata de rezultatele directe, 1-1 in Franta si 0-0 in Romania.

"Franta a evitat capcana romanilor"
Presa franceza de miercuri nota ca echipa de tineret a Frantei a reusit sa evite capcana Romaniei, ramanand neinvinsa. "Deocamdata nu putem spune daca rezultatul este bun sau rau, pentru ca rezultatele urmatoarelor meciuri din grupa ne vor lamuri in privinta acestui aspect. Romania este principala adversara a elevilor lui Rene Girard, iar in caz de egalitate la finalul grupei, va devansa Franta", a notat football.fr, care prezinta apoi filmul meciului, in care sustine ca jucatorilor francezi le-a fost promis infernul de catre romanii aflati de opt zile in cantonament. "Cadrul era, este adevarat, o capcana. Pentru acest meci decisiv, federatia romana a decis ca partida sa se dispute pe stadionul campenesc Emil Alexandrescu din Iasi, oras situat in estul tarii, fosta capitala a Moldovei vecine. Dupa un imn copios masacrat de fanfara militara locala, meciul a inceput intr-un ritm putin ridicat, in ciuda sprijinului neconditionat si zgomotos al celor 11.000 de spectatori prezenti", subliniaza sursa mentionata.
In schimb, La Page de Sports scrie ca francezii au cazut in capcana romana, jucatorii antrenati de Emil Sandoi refuzand sa le faca jocul si evoluand regrupati in aparare. "Calitatea mediocra a terenului si putinul soare nu i-au ajutat pe oamenii lui Rene Girard", a notat sursa citata.
Le Figaro sustine ca rezultatul de la Iasi este extrem de prost pentru nationala Frantei si transforma Romania in favorita grupei. "Pierzand doua puncte in Romania fara a marca, francezii au pierdut controlul destinului lor. Frustrati din punct de vedere tehnic, coechipierii lui Claudiu Keseru de la FC Nantes au inceput sa faca multe greseli, pentru a-i contra pe francezi, nu foarte inspirati in prima repriza. Desi Franta este in fruntea grupei, acest rezultat plaseaza Romania in pozitie de forta. Va trebui sa ne bazam pe un pas fals al Romaniei pentru a incheia pe primul loc", scrie Le Figaro.

Torje, noua vedeta a Romaniei
Site-ul football.fr il lauda pe Gabriel Torje, apreciind ca este posibil ca fotbalistul de la Poli stiinta Timisoara sa fie noul Gheorghe Hagi al Romaniei. "International de tineret, acest atacant de buzunar, care poate evolua si la mijloc, este deja urmarit de cluburi mari precum Fiorentina, care ar vrea sa-l achizitioneze. si-a gasit Romania, in sfarsit, noul Hagi?" scrie site-ul citat. z


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.