Premierul Calin Popescu Tariceanu a invitat astazi partidele parlamentare la discutii pe tema bugetului pentru 2008. In afara formatiunilor aflate la guvernare, doar PRM si PC au anuntat ca vor fi prezente la Palatul Victoria.
Liderul PD, Emil B
Premierul Calin Popescu Tariceanu a invitat astazi partidele parlamentare la discutii pe tema bugetului pentru 2008. In afara formatiunilor aflate la guvernare, doar PRM si PC au anuntat ca vor fi prezente la Palatul Victoria.
Liderul PD, Emil Boc, a anuntat inca de saptamana trecuta ca nu vor participa la niciun fel de discutii cu actualul Cabinet. In schimb, presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a trimis primul-ministru o scrisoare in care il cheama pe seful Guvernului la Parlament pentru consultari privind bugetul de stat pe 2008 si ii cere sa ii trimita pe ministrii de resort in comisiile de specialitate. Potrivit lui Geoana, "bugetul nu poate fi expediat in consultari pe banda rulanta, de 45 de minute, cu liderii partidelor politice parlamentare".
PC va participa la consultarile cu premierul privind bugetul de stat si va avea propriile propuneri, a declarat purtatorul de cuvant al partidului Bogdan Ciuca. Conservatorii propun marirea cu 50% a punctului de pensie pentru categoria I de munca si cu 25% pentru categoria a II-a. Ciuca a sustinut ca PC va readuce in discutie atat problema aplicarii legii privind despagubirea depunatorilor pentru achizitionarea autoturismelor Dacia, cat si situatia pensionarilor.
„Vom merge cu propuneri concrete privind viziunea noastra asupra bugetului”, a spus vicepresedintele executiv al acestei formatiuni politice, deputatul Lucian Bolcas. El a mai adaugat ca o consultare cu partidele parlamentare inainte de a supune spre dezbatere o lege atat de importanta, cum este bugetul de stat, reprezinta „un act de normalitate politica si de politete politica”.
Legile bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2008 vor fi dezbatute in sedinta comuna de catre cele doua Camere, incepand cu 27 noiembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.