Oana Costea Petru Nica, barbatul considerat principalul vinovat in "furtul secolului", a fost pus in libertate. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva. Petru Nica este ultimul inculpat aflat in arest preventiv in acest dosar. El este acuza
Oana Costea Petru Nica, barbatul considerat principalul vinovat in "furtul secolului", a fost pus in libertate. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva. Petru Nica este ultimul inculpat aflat in arest preventiv in acest dosar. El este acuzat ca, in dimineata zilei de 5 iulie 2004, impreuna cu doi complici - Gabriel Velescu si Aurelian Romulus Paven - a fugit cu o masina blindata incarcata cu bani proveniti de la filialele din Galati, Constanta si Ploiesti ale ABN Amro. Suma sustrasa a fost de 88 de miliarde lei si 33.000 de dolari. In ianuarie 2007, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti. In martie, Tribunalul Bucuresti a verificat legalitatea mentinerii in stare de arest a lui Petru Nica si a celor doi complici ai sai. O luna mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea lui Gabriel Velescu, la 30 martie, si a lui Aurelian Paven, la 6 aprilie. Cea mai mare parte a pagubei a fost recuperata, cu exceptia a 8,5 miliarde lei vechi, care nu au fost gasiti niciodata. Avocatii celor trei sustin ca aceste miliarde n-ar fi existat niciodata si au acuzat banca de spalare de bani.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.