Sechestrati de sateni
Peste 200 de localnici din satul bistritean Domnesti au iesit, ieri, in strada, nemultumiti ca doi bucuresteni, sot si sotie, au venit sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca prin care urma sa intre in posesia
Sechestrati de sateni
Peste 200 de localnici din satul bistritean Domnesti au iesit, ieri, in strada, nemultumiti ca doi bucuresteni, sot si sotie, au venit sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca prin care urma sa intre in posesia unui teren, sechestrandu-i pe cei doi timp de doua ore, in casa parinteasca a femeii. Potrivit Mediafax, cei doi sunt Cezar Dobre si Virginia Mircea, primul sustinand ca este consilier guvernamental la Departamentul de Prognoze si Analize al Guvernului, iar sotia lui spunand ca este directorul publicatiei "Cadran politic". "Aseara, s-a auzit ca vin de la Bucuresti sa scoata din casa un om batran care locuieste in locuinta din stanga si o alta familie care sta in dreapta, de la care vrea sa ia trei metri din curte. Satul nostru a avut mereu probleme cu aceasta familie fiindca mai intai au intrat in pasune abuziv, au luat pasunea satului, nu ne-am mai putut adapa vitele si acum vor si 4,16 hectare de teren date de Primarie tinerilor sa-si construiasca pe el case. Noi nu permitem asa ceva si nu-i lasam sa plece din curte pana nu semneaza ca nu mai au treaba cu vecinii lor", au afirmat localnicii revoltati. Taranii au inconjurat casa familiei Dobos, in care se aflau cei doi bucuresteni, si au dat cu pietre intr-un geam, pe care l-au spart. Panicati, sotii Dobre au chemat Politia si jandarmii. Dupa ce jandarmii au facut un cordon in fata casei familiei Dobos, cei doi au reusit sa plece. (D.E.I.)
Hunedoreni arestati
Cinci tineri hunedoreni, cu varste cuprinse intre 16 si 21 de ani, au fost arestati, in urma cu doua zile, fiind acuzati ca au intrat in casa a doi pensionari pe care i-au batut cu rangi si i-au talharit. Potrivit IPJ Hunedoara, trei dintre tineri sunt recidivisti. De asemenea, acestia locuiesc fara forme legale in municipiul Hunedoara, iar doi sunt originari din acest municipiu. Cei cinci tineri sunt acuzati ca au intrat, in urma cu doua nopti, in casa a doi batrani, in varsta de 65, respectiv 71 de ani, care locuiesc pe o strada din municipiul Hunedoara si, dupa ce i-au batut cu rangi, le-au furat bani si alimente. (M.V.R.)
Sinucidere in inchisoare
Un tanar in varsta de 28 de ani, condamnat pentru complicitate la furt, s-a sinucis, ieri, spanzurandu-se cu sireturile de la pantofi, in grupul sanitar al Penitenciarului Galati, inchisoare unde isi ispasea pedeapsa. Manole Caramalau era condamnat la sase ani si opt luni de detentie pentru complicitate la furt. Tanarul a mai avut tentative de suicid si ameninta mereu ca se va sinucide. Cand a fost gasit, barbatul era deja mort. Manole Caramalau era inchis din 2004, urmand sa fie eliberat in 2008. (M.V.R.)
Administratori cercetati
Mai multe persoane acuzate ca, prin societatile comerciale pe care le patronau, au prejudiciat statul cu zece miliarde de lei vechi, sunt cercetate de politistii din Neamt. Astfel, mai multe echipe de politisti, sprijinite de trupe de interventie rapida si jandarmi, au facut ieri zece perchezitii la domiciliile respectivelor persoane. Potrivit Mediafax, actiunea a vizat mai multe case din judetul Neamt care apartin lui Bradu C., Fraga C., Dumitru C., Alexandra R., Catalin H., Mihai S., Gabriel Claudiu S. si Valentin S., toti cu varste cuprinse intre 29 si 65 de ani. Acestia sunt acuzati ca, in perioada 1997-2004, au detinut succesiv calitatea de actionari, asociati sau administratori in cadrul mai multor firme, prin intermediul carora au efectuat operatiuni comerciale fara a plati taxele catre stat. Ei sunt cercetati penal pentru inselaciune si bancruta frauduloasa. (M.V.R.)
Elev anchetat pentru fals
Un elev in varsta de 19 ani a fost prins de o patrula din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Dolj, in zona Grupului Scolar Industrial "Gheorghe Bibescu", avand asupra lui sase adeverinte medicale false. Falsurile erau imprimate pe coli A4, aveau aplicate insemnele Casei de Asigurari de Sanatate, precum si doua parafe de medic - specialist si de familie - si nu erau completate cu date personale sau diagnostice. Elevul a declarat ca a achizitionat adeverintele medicale de la un coleg de scoala si ca intentiona sa le foloseasca in interes personal. Baiatul va fi cercetat de Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, pentru fals in inscrisuri oficiale. Conform Codului penal, falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau alterarea lui in orice mod se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la trei ani. (M.V.R.)
Proxeneti dupa gratii
O familie de traficanti de persoane din Husi a fost arestata preventiv si trimisa in judecata de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Vaslui. Potrivit procurorului delegat in cadrul DIICOT Vaslui, Gheorghe Acsinte, care a instrumentat acest caz, sotii Viliu si Doina Patrascu, de 39, respectiv 37 ani, si nepotii acestora, Roman Tugulschi, Mariana Tugulschi, si Angela Tugulschi cu varste cuprinse intre 22 si 25 de ani, au recrutat, cazat si transportat, patru tinere in Spania, in scopul exploatarii sexuale. Fetele au fost duse initial la Satu Mare, de unde au fost transportate in Spania, la Madrid. Acolo au fost preluate de catre Angela Tugulschi si concubinul acesteia, Gica Toader, care le-au dus intr-un club de noapte, unde au fost obligate sa se prostitueze. (M.V.R.)
Retea de traficanti anihilata
O retea internationala de trafic de migranti a fost anihilata de politisti romani si ungari, dupa ce doi membri ai retelei au fost prinsi in flagrant in Baia Mare. Comisarul sef Dan Hosu, seful Serviciului de Combatere a Traficului de Migranti din cadrul DGCCOA, a anuntat ca au fost arestate opt persoane din Romania si doua din Ungaria. Grupul s-a constituit anul trecut in judetul Salaj si era condus de Sergiu Crisan. Acesta este acuzat ca procura documente de identitate, in special pasapoarte unguresti, aplicand pe ele pozele romanilor care doreau sa emigreze. Pentru ca in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlanda de Nord nu se poate intra fara viza, peste o suta de persoane au platit intre 1500 si 2000 de euro pentru actele false. Pasapoartele erau obtinute de la tarani ungari sau erau furate si ulterior falsificate prin aplicarea unei alte fotografii. Cercetarile continua in Romania, Ungaria, Marea Britanie si Irlanda de Nord. (G.T.)
Concurs la penitenciare
Ministerul Justitiei organizeaza un concurs pentru ocuparea posturilor de sef de penitenciar pentru zece inchisori cu regim de maxima siguranta. Unitatile care vor avea noi sefi in urma acestui examen sunt cele din Arad, Baia Mare, Bucuresti-Jilava, Codlea, Giurgiu, Iasi, Margineni, Oradea, Tulcea si Vaslui. Potrivit Ministerului Justitiei, in cadrul interviului, candidatii vor sustine si un proiect de management. Dosarele de inscriere se depun la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor din Bucuresti sau la sediul MJ. Anul trecut, mai multe persoane din conducerea penitenciarelor, printre care directori, adjuncti ai acestora si sefi de servicii au fost trimisi in fata Comisiei de disciplina, dupa o serie de controale in toate unitatile apartinand Administratiei Nationale a Penitenciarelor. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.