>> Bolnavii din Spitalul Judetean Resita stau in paturi echipati ca eschimosii, pe motiv ca instalatia invechita impiedica incalzirea caloriferelor

Pacientii care sunt nevoiti sa se interneze in Spitalul Judetean din Resita, judetul Caras-
>> Bolnavii din Spitalul Judetean Resita stau in paturi echipati ca eschimosii, pe motiv ca instalatia invechita impiedica incalzirea caloriferelor

Pacientii care sunt nevoiti sa se interneze in Spitalul Judetean din Resita, judetul Caras-Severin, trebuie sa vina de acasa cu paturi si haine groase, altfel risca sa se imbolnaveasca mai rau decat inainte de internare. Saloanele unitatii medicale par mai degraba niste camere frigorifice, iar bolnavii se plang ca pana si afara e mai cald decat in spital.
Desi distribuitorul de agent termic a pornit furnizarea caldurii in oras, la spitalul judetean tevile sunt tot reci. Aceasta intrucat instalatia unitatii sanitare este atat de invechita, incat agentul termic nu reuseste sa ajunga in caloriferele din saloane sau din salile de operatie.
Problema caldurii nu este tocmai noua. si anul trecut, atat pacientii, cat si personalul medical au fost nevoiti sa indure un frig naprasnic, din acelasi motiv: instalatii vechi de peste 30 de ani si defecte, pe fondul unei austeritati financiare crancene. In ciuda faptului ca directiunea spitalului s-a tot plans forurilor de la Bucuresti, solicitand Ministerului Sanatatii bani pentru a schimba conductele vechi si caloriferele ruginite deja, nici pana astazi medicii resiteni nu au primit vreun raspuns clar. Paradoxal, desi nu beneficiaza de caldura, unitatea medicala plateste, totusi, lunar, sume importante, de peste 200.000 de lei, distribuitorului de agent termic, pentru simplul motiv ca acesta din urma furnizeaza caldura, dar nu este responsabil pentru faptul ca aceasta nu ajunge si in interior. Cei mai afectati de aceasta situatie sunt pacientii de la Sectia ORL, care este situata la ultimul etaj al cladirii spitalului. "Am suferit cumplit de frig zilele acestea. Am vazut ca s-au aerisit caloriferele, dar caldura tot nu a ajuns in salon", a spus unul din bolnavi. "Am ajuns sa stam imbracati ca eschimosii! Ne-am adus paturi de acasa, dar tot e frig, asa ceva este inacceptabil, mai ales ca platim lunar asigurari de sanatate. Pentru ce, ca sa-si bata joc de noi ?", s-a mai plans acesta.

Austeritate
Spitalul Judetean a fost construit in 1975, insa, de atunci, nu s-au facut reparatii capitale la nici unul din corpurile de cladire ale unitatii. Pe de alta parte, in lipsa banilor, personalul auxiliar este nevoit sa lucreze cu un uscator si o presa de calcat rufe fabricate in Germania, in 1941! Conducerea spitalului a solicitat, anul trecut, Consiliului Judetean, bani pentru reparatii urgente la spalatorie si la bucatarie, unde apa ajunsese sa se infiltreze prin tavan, insa problema instalatiei tot nu s-a rezolvat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.