Senatorul PSD Sorin Oprescu l-a criticat, ieri, pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru nerespectarea Legii 95 privind reforma in domeniul sanatatii.
"Ministrul Sanatatii, domnul Nicolaescu, nu isi respecta propria creatie. Legea 95 p
Senatorul PSD Sorin Oprescu l-a criticat, ieri, pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru nerespectarea Legii 95 privind reforma in domeniul sanatatii.
"Ministrul Sanatatii, domnul Nicolaescu, nu isi respecta propria creatie. Legea 95 privind marea si proasta reforma in domeniul sanatatii nu este pusa in aplicare de catre acesta, in calitate de initiator", acuza Oprescu, intr-un comunicat de presa.
Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prevede, in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a actului normativ, reorganizarea in vederea privatizarii a Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si a Casei Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
"In art. 317 din Titlul VIII - Asigurarile sociale de sanatate, se prevede ca in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare, Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului vor intra in proces de reorganizare in vederea privatizarii.
Termenul de 12 luni a trecut de mult, institutiile au ramas fara temei legal de functionare, iar actele emise, de la expirarea termenului, sunt in afara legii. Mai mult decat atat, in luna octombrie, in Monitorul Oficial al Romaniei, a aparut Ordinul comun nr.1639 pentru aprobarea normelor proprii de aplicare a Contratului-cadru privind acordarea asistentei medicale in reteaua sanitara a Casei de Asigurari de Sanatate a Armatei, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti. Acest ordin nu face decat sa incurce si mai mult situatia in care se afla aceste case paralele, atata timp cat acestea se afla in afara legii", mai precizeaza Oprescu. Oprescu mai adauga faptul ca PSD il intreba pe "dl. ministru Nicolaescu daca acest fapt este o scapare, obisnuiti fiind cu lacunele domniei sale in materie legislativa, ori este o incalcare intentionata, avand ca scop interese personale sau de grup? Pana la acest moment nu s-a emis niciun ordin sau ordonanta de urgenta care sa faca vreo referire la aceasta situatie. De ce oare?
Suntem de acord ca aceste case de asigurari paralele au o miza foarte mare pentru Ministerul Sanatatii, dar consideram ca privatizarea acestora este o aberatie". De asemenea, PSD nu este de acord ca acestea sa fie instrainate unei personane din anturajul partidului de guvernamant. "Aceasta prelungita stare de incertitudine, privind decizia de privatizare a celor doua case de asigurari, ne face sa credem ca, inca se mai pregateste terenul pentru un client politic important, care la acest moment nu intruneste toate conditiile necesare preluarii acestora".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.