Conform unui sondaj de opinie, romanii sunt cei mai dispusi europeni, din diverse motive, sa isi schimbe locul de munca. Cei mai putin dornici sa isi schimbe slujba sunt turcii, belgienii si cehii. Studiul a fost realizat in primul semestru al anului
Conform unui sondaj de opinie, romanii sunt cei mai dispusi europeni, din diverse motive, sa isi schimbe locul de munca. Cei mai putin dornici sa isi schimbe slujba sunt turcii, belgienii si cehii. Studiul a fost realizat in primul semestru al anului 2007 pe un esantion reprezentativ de 993 de persoane angajate din opt tari europene, printre care Slovacia si Romania.
Conform raportului, aproape jumatate dintre slovaci sunt in cautarea unui nou loc de munca. Cu toate ca putini sunt cei care cauta in mod activ un nou loc de munca, peste o treime dintre slovaci iau in calcul o schimbarea job-ului actual. In timp ce pentru majoritatea italienilor, cehilor, francezilor si belgienilor locul de munca reprezinta o forma de siguranta financiara, pentru o treime dintre slovaci slujba a devenit o rutina. Atat in Romania cat si in Slovacia, categoria profesionala care doreaste cel mai putin sa isi schimbe actualul loc de munca este alcatuita din manageri, care ocupa pozitii de top in diferite structuri sau afaceri, peste 60 la suta dintre cei incadrati in acest sector declarandu-se multumiti de meseria pe care o practica si de salariul primit.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.