Romania a avut un proces rapid de recuperare si a redus semnificativ diferentele fata de regiune, intarzierile comparativ cu Polonia, cu o economie similara, reducandu-se de la 6 la 3 ani in privinta convergentei nominale si de la 8 la 5 ani pentru c
Romania a avut un proces rapid de recuperare si a redus semnificativ diferentele fata de regiune, intarzierile comparativ cu Polonia, cu o economie similara, reducandu-se de la 6 la 3 ani in privinta convergentei nominale si de la 8 la 5 ani pentru convergenta reala, a declarat Radu Craciun, economist-sef ABN AMRO Romania, potrivit Mediafax. "Romania a evoluat foarte rapid in ultimii ani fata de regiune, iar intarzierile fata de Polonia s-au restrans atat la investitii straine pe locuitor, cat si la exporturi si produs intern brut. Cred ca in urmatoarele 12 luni va avea, insa, loc o corectie, dupa acesti pasi rapizi in procesul de recuperare", a spus Craciun, prezent miercuri la panelul organizat de Banca Comerciala Romana in cadrul seminarului Euromoney de la Dubrovnik dedicat Europei de Sud-Est. Analistul ABN AMRO e de parere ca orice corectie ar fi de preferat intr-un timp cat mai scurt, pentru a asigura timp unei reveniri fara socuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.