Imbracat intr-un costum nou, pe care 'l-a primit de ziua de nastere de la sotie si copii', dupa cum singur a marturisit, presedintele rus Vladimir Putin a apreciat joi, in finalul celor trei ore si sase minute de dialog in direct cu populatia Rusiei,
Imbracat intr-un costum nou, pe care 'l-a primit de ziua de nastere de la sotie si copii', dupa cum singur a marturisit, presedintele rus Vladimir Putin a apreciat joi, in finalul celor trei ore si sase minute de dialog in direct cu populatia Rusiei, ca nu a incalcat Legea electorala si nu a facut 'campanie electorala ilegala' pentru partidul Rusia Unita (pro-Kremlin), transmit agentiile de presa ruse, citate de Rompres.
'Toti locuitorii Rusiei trebuie sa respecte legea si eu ca cetatean rus si candidat la alegerile parlamentare nu am facut apel la votarea unui anumit partid la alegerile parlamentare', din decembrie, a declarat Putin ziaristilor, in finalul traditioinalei conferinte de intrebari-raspunsuri, care a fost transmisa in direct de posturile de stat de televiziune si radio de la Moscova.
Expertii s-ar putea sa-l contrazica insa pe presedintele rus. In cadrul dialogului cu poporul, Putin a incercat sa explice de ce a decis sa fie cap de lista a partidului Rusia Unita, subliniind ca aceasta forta politica este 'garantul' succeselor realizarii reformelor in Rusia, capabila sa mentina continuitatea puterii si sa asigure un parlament eficient.
Locatarul de la Kremlin a amintit ca, la inceputul si mijlocul anilor '90 ai secolului trecut, Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului federal rus) nu a reusit sa 'sa voteze nicio decizie verificata'. Duma 'a votat, in schimb, cu duiumul, decizii populiste care au dus la degradarea situatiei economice si sociale in tara', a afirmat in continuare Putin, potrivit caruia legile din acea perioada au dus 'la deprecierea veniturilor rusilor', impunand statul sa-si asume angajamente sub puterile sale.
Presedintele Putin a afirmat, in direct, adresandu-se conationalilor sai, ca, intrucat in 2007 si 2008 in Rusia vor avea loc alegeri parlamentare si respectiv prezidentiale, iar la Kremlin ' va veni o alta persoana', se impune mentinerea actualului curs politic, economic si social si continuitate in realizarea deciziilor care au fost adoptate in ultimul timp, menite sa asigure o evolutie stabila a statului rus. Aceste decizii, a indicat Putin, vizeaza sectoare importante, precum agricultura, fortele armate, sanatatea, educatia etc..
'Noi am votat alocarea unor fonduri importante pentru realizarea reformelor in aceste domenii, imaginati-va ca la putere vin persoane carora nu le pasa de ele si reorienteaza fondurile', a afirmat Putin, explicand ca in cazul schimbarii actualului curs economic si poltic va fi distrusa 'suma instrumentelor care asigura dezvoltarea Rusiei si care reprezinta garantia dezvoltarii tarii'.
De aceea, presedintele rus considera Rusia Unita drept elementul-cheie al viitorului parlament, pronuntandu-se, in acelasi timp, si pentru participarea opozitiei in legislativ.
Cu aceasta ocazie, liderul rus s-a aratat multumit de activitatea primului-ministru Viktor Zubkov si a cabinetului sau, afirmand ca este impotriva 'trecerii unor prerogative ale presedintelui la guvern' si indicand ca atribuirea unor noi prerogative executivului ar duce la o situatie cu o conducere dubla in Rusia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.