Venituri consolidate de peste 7 mld. de leiGrupul Petrom a raportat pentru prima jumatate a anului un profit net consolidat de 769,9 milioane de lei, cu 13% mai mic decat cel individual, in timp ce veniturile consolidate au depasit sapte miliarde de
Venituri consolidate de peste 7 mld. de leiGrupul Petrom a raportat pentru prima jumatate a anului un profit net consolidat de 769,9 milioane de lei, cu 13% mai mic decat cel individual, in timp ce veniturile consolidate au depasit sapte miliarde de lei, a anuntat ieri compania.
Diminuarea profitului se datoreaza activitatii filialelor firmei care a fost neprofitabila in prima jumatate a anului. Astfel, potrivit datelor neauditate raportate de Petrom, profitul net consolidat al grupului a fost de 769.934.414 lei, pentru perioada ianuarie-iunie 2007, in scadere cu 13% fata de profitul net individual in aceeasi perioada, care a fost de 887 milioane de lei.
Veniturile consolidate aferente primului semestru s-au ridicat la 7,11 miliarde de lei, in timp ce profitul consolidat inainte de dobanzi si impozitare a fost de 985 milioane de lei. umarul companiilor consolidate, pentru care Petrom a raportat aceste rezultate, este de 24, din care sapte romanesti si 17 companii straine.Profitul calculat conform standardelor romanesti s-a situat la 887 mil. leiProfitul net al Petrom in primul semestru din 2007 calculat conform standardelor romanesti a scazut cu 38% fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 887 milioane lei, din cauza aprecierii puternice a leului si a conditiilor nefavorabile din piata. "Rezultatele inregistrate in primele sase luni ale anului sunt in concordanta cu previziunile noastre. Aprecierea puternica a leului fata de dolarul american, si intr-o oarecare masura preturile mai mici la titei au influentat negativ cifra de afaceri si profitul", a declarat la jumatatea lunii august directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe. In primul semestru al anului trecut, Petrom a afisat un profit net de 1,4 miliarde lei. Petrom estimeaza ca va obtine in acest an un profit net de 1,693 miliarde lei, cu 25,9% mai mic decat cel din 2006 si o cifra de afaceri de 10,65 miliarde lei, redusa cu 18,5% fata de anul trecut, in principal din cauza inchiderii rafinariei Arpechim pentru revizie in luna aprilie si a posibilei reduceri a preturilor internationale ale petrolului. Petrom a inregistrat anul trecut un profit net de 2,285 miliarde lei, cu 61% mai mare decat cel din 2005, ca urmare a cresterii preturilor produselor petroliere si gazelor, dar si a majorarii vanzarilor companiei. Petrom a incheiat anul 2006 cu profit net de 2,285 miliarde lei, si o cifra de afaceri de 13,078 miliarde lei. Actiunile SNP se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori din 3 septembrie 2001. Compania Petrom a fost privatizata in 2004, iar principalul actionar al companiei este societatea austriaca OMV Aktiengesellschaft, care detine 51,011%. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are 20,63% din capitalul social, un alt pachet de 20,11% este detinut de Fondul Proprietatea, in timp ce BERD controleaza 2,03%, iar alti actionari - 6,21%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.