Victor Piturca, selectionerul echipei nationale de fotbal, calificata miercuri seara la turneul final al EURO 2008, a declarat ca va plati sampania cu care tricolorii sarbatoresc aceasta performanta la hotel.

"La hotel vom avea sampanie, p
Victor Piturca, selectionerul echipei nationale de fotbal, calificata miercuri seara la turneul final al EURO 2008, a declarat ca va plati sampania cu care tricolorii sarbatoresc aceasta performanta la hotel.

"La hotel vom avea sampanie, pentru ca asa am promis. Cel care va plati voi fi eu", a spus Piturca la finalul meciului cu Luxemburg, castigat de Romania cu 2-0. Echipa noastra a obtinut matematic calificarea dupa ce Albania si Bulgaria au terminat la egalitate, 1-1.

"Victoria cu Luxemburg a fost un pas decisiv spre calificare. Ne doream victoria, era foarte importanta. In acest mod, va fi o atmosfera linistita inaintea ultimelor doua meciuri pentru ca am obtinut calificarea si e o performanta sa reusesti calificarea inainte de finalul preliminariilor", a spus selectionerul, citat de Rompres.

Piturca a afirmat ca jucatorii au fost concentrati, chiar daca jucau cu un adversar modest: "Cand joci cu un adversar valoros ca Olanda si depui un efort fantastic, organismul simte nevoia de relaxare, dar baietii au jucat cum a trebuit in Luxemburg si rezultatul s-a vazut. Meciul nu a fost foarte usor, dar nici foarte greu, mai ales in cea de-a doua repriza a fost total la discretia noastra."

Piturca a apreciat evolutia lui Florentin Petre, convocat dupa jocul cu Olanda: "Am avut nevoie de un mijlocas de banda cu experienta si valoarea lui Florentin Petre. El a dat gol cand a trebuit si isi face datoria tot timpul pentru echipa nationala. E un semn bun, deoarece a trecut prin momente mai dificile la club".

Victor Piturca a vorbit si de Marica: "Golul lui Marica a fost foarte important pentru el. Sper sa-l fi scos din umbra a intrat in ultimul timp la echipa de club si sa inscrie goluri si la Stuttgart si sa poata juca bine si la nationala".

Selectionerul crede ca nimeni nu e de neinlocuit, nici chiar el, si a recunoscut ca a fost greu fara un jucator de valoarea lui Mutu, "dar baietii au jucat bine". Piturca a fost multumit de jocul lui Chivu, pe un post nou, si nu a exclus ca jucatorul lui Inter Milano sa joace "varf sau mijlocas de banda, la meciurile viitoare, unde va fi nevoie la echipa".

Piturca vede in meciul cu Bulgaria, din 17 noiembrie, de la Sofia, un prilej bun de a incepe "sa pregatim turneul final. Vom merge cu cea mai buna echipa, deoarece jucam sub culorile Romaniei si ne dorim in continuare victorii. Doar presa stie de jigniri ale bulgarilor, pe mine ma intereseaza aspectul sportiv. La Constanta bulgarii si-au facut datoria, dar si noi vom incerca sa-i batem, la Sofia."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.