>> Piatra Neamt va fi prezent la Targul International de Turism al Romaniei.

>> Municipiul continua sa pretinda supratitlul de Perla Moldovei.
>>  Statutul de oras turistic este sustinut de investitii impresionante

Co
>> Piatra Neamt va fi prezent la Targul International de Turism al Romaniei.

>> Municipiul continua sa pretinda supratitlul de Perla Moldovei.
>> Statutul de oras turistic este sustinut de investitii impresionante

Continuand sa pretinda supratitlul de Perla Moldovei, orasul Piatra Neamt va fi prezent la Targului International de Turism al Romaniei, gazduit de complexul expozitional Romexpo din Bucuresti in perioada 18-21 octombrie. Beneficiind de imprejurimi exceptionale, cu vedere spre lacurile de pe Bistrita pana la Masivul Ceahlau, la Piatra Neamt au fost facute investitii impresionante in obiective care sa sustina statutul de oras turistic. strandul municipal a devenit faimos si in judetele invecinate, dupa ce, incepand din administratia anterioara, aici au fost investiti 3,6 milioane de euro, cu o finantare europeana. Un proiect ambitios inceput anul trecut si aflat in curs de finalizare are valoarea de 8,3 milioane de euro si consta in acoperirea muntelui Cozla cu infrastructura turistica, incepand cu partii de schi pentru incepatori si avansati, instalatie de zapada artificiala, instalatii de transport pe cablu cu telecabina si telescaunul, tubing pentru copii si pana la cai de acces si restaurante. De asemenea, se vor aloca 500.000 de euro pentru amenajarea unor trasee montane de drumetie in jurul orasului. Inca din administratia anterioara a fost pus un accent deosebit pe conditiile de trai si serviciile oferite in Piatra Neamt, un exemplu din acest domeniu fiind trecerea la colectare si prelucrare selectiva a deseurilor printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana in valoare de 16.820.206 de euro. Nu sunt insa singurele investitii.

Proiectele turistice

"La invitatia Camerei de Comert si Industrie Neamt, municipalitatea pietreana va promova, in cadrul standului Judetului Neamt, proiectele turistice realizate, cele aflate in curs de finalizare si cele viitoare, respectiv strandul Tineretului, Telegondola si partiile de schi, instalatia de transport pe cablu intre Pietricica si Cozla, liftul inclinat pe muntele Pietricica. In acest sens au fost pregatite o serie de materiale promotionale: pliante informative, materiale video, dar si harti ale municipiului Piatra Neamt. Harta orasului, o modalitate simpla de promovarea a imaginii, reprezinta un proiect demarat de catre municipalitate anul trecut si care a fost finalizat in vara acestui an, in conditii grafice deosebite", a precizat Gheorghe stefan, primarul municipiului Piatra Neamt.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.