Candidatii Partidului Democrat vor ocupa prima pozitie pe buletinele de vot la alegerile pentru Parlamentul European, din 25 noiembrie, conform extragerii facute ieri de presedintele Biroului Electoral Central. Pe buletinul de vot vor fi 13 liste ale
Candidatii Partidului Democrat vor ocupa prima pozitie pe buletinele de vot la alegerile pentru Parlamentul European, din 25 noiembrie, conform extragerii facute ieri de presedintele Biroului Electoral Central. Pe buletinul de vot vor fi 13 liste ale unor formatiuni politice si un candidat independent.
Potrivit tragerii la sorti facute de presedintele BEC, Gheorghe Florea, lista PD va fi urmata, in ordine, de cele ale PRM si PNL. Candidatii PSD vor ocupa pozitia a patra in randul partidelor parlamentare, urmati fiind de reprezentantii UDMR si cei ai PC.
La extragerea partidelor neparlamentare, prima formatiune a fost PNŢCD. Acest partid va fi urmat de Partida Rromilor "Pro Europa", Partidul Verde, PIN, PNG-CD, PLD si Partidul Alianta Socialista.
Ultima pozitie pe buletinul de vot va fi ocupata de candidatul independent Ladislau Tokes. Potrivit legii privind alegerea de membri in PE, candidatii independenti sunt inscrisi la finalul buletinului de vot. In acest caz, fiind un singur candidat independent, nu a fost nevoie de tragere la sorti.
Potrivit Mediafax, la anuntul presedintelui BEC ca PRM figureaza pe locul doi, inaintea PSD, reprezentantul PSD in BEC, Anghel Stanciu, i-a cerut acestuia, in gluma, ca membrii Biroului sa ia o pauza si sa uite ca el a amestecat biletele cu numele partidelor pentru stabilirea ordinii pe buletinul de vot. Anghel Stanciu a intrat in Parlament ca deputat pe listele PRM, insa in vara anului 2005 a demisionat din partid si s-a inscris in PSD.
Ioan Ghise, reprezentantul PNL in BEC, a cerut si el in gluma reluarea tragerii la sorti, astfel incat toti reprezentantii presei sa asiste la aceasta operatiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.