Dupa Germania, calificata matematic pentru Euro 2008 inca de sambata trecuta, cand "panzerele" au remizat, 0-0, pe terenul Irlandei, miercuri, alte trei echipe nationale au intrat in posesia vizei de Austria si Elvetia. Acestea sunt campioana europea
Dupa Germania, calificata matematic pentru Euro 2008 inca de sambata trecuta, cand "panzerele" au remizat, 0-0, pe terenul Irlandei, miercuri, alte trei echipe nationale au intrat in posesia vizei de Austria si Elvetia. Acestea sunt campioana europeana en-titre, Grecia, vechea noastra cunostinta din preliminariile pentru CM 2006, Cehia, si Romania, care revine astfel in elita dupa o pauza de opt ani.     Spre deosebire insa de cehi si de eleni, care au obtinut calificarea strict pe barba lor, tricolorilor lui Victor Piturca li s-au risipit definitiv emotiile abia dupa ce arbitrul austriac Fritz Stuchlik a pus capat meciului Albania - Bulgaria. Chiar daca a depins de rezultatul partidei de la Tirana, Romania are insa meritul de a fi singura "nationala" dintre cele patru deja calificate care nu a cunoscut infrangerea in aceste preliminarii, dupa ce Germania, invincibila pana miercuri, s-a inclinat pe teren propriu, 0-3, in fata Cehiei. Alaturi de Germania, Grecia, Cehia si Romania, la turneul final vor mai fi prezente in mod cert "nationalele" Elvetiei si Austriei, din postura de tari organizatoare. Celelalte zece echipe calificate se vor decide in urma etapelor care au mai ramas de disputat, la 17 si la 21 noiembrie.       Cap sau pajura     Italia, campioana mondiala en-titre, Franta, vicecampioana mondiala, Turcia, locul 3 la Mondialul din 2002, si Anglia sunt in pericol de a rata prezenta la turneul final. Ca sa ajunga la Euro, "macaronarii" sunt obligati sa invinga Scotia in deplasare, "cocosii" n-au voie sa dea gres in Ucraina, turcii sunt nevoiti sa se impuna la Olso, in fata Norvegiei, iar englezii trebuie sa depaseasca Croatia pe "Wembley".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.