Presedintele Uiunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Marko Bela, a declarat, joi, la Sfantu Gheorghe, ca principalul contracandidat al Uninii la alegerile europarlamentare nu-l reprezinta episcopul reformat Tokes Laszlo, care candideaza ca inde
Presedintele Uiunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Marko Bela, a declarat, joi, la Sfantu Gheorghe, ca principalul contracandidat al Uninii la alegerile europarlamentare nu-l reprezinta episcopul reformat Tokes Laszlo, care candideaza ca independent, ci pragul electoral de 5%, transmite Rompres.
Marko Bela a mentionat, insa, ca nu neaga faptul ca Tokes ingreuneaza campania electorala a UDMR si ca va lua o parte din voturi.
'Contracandidatii nostri sunt cei care vor ca maghiarii sa nu aiba reprezentare in Parlamentul de la Bruxelles si pragul electoral de 5%, deci fiecare vot conteaza', a declarat Marko Bela.
Acesta a mai adaugat ca mesajul pe care il adreseaza comunitatii maghiare in pragul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare este ca 'numai impreuna si uniti' pot reusi, iar episcopului Tokes Laszlo i-a transmis intr-un limbaj foarte politicos ca ar fi fost mai bine daca si-ar fi vazut in continuare de biserica si nu s-ar fi amestecat in politica.
'Eu l-as vedea in continuare (pe Tokes Laszlo - n.n) ca episcop care sa militeze pentru credinciosii sai', a spus Marko Bela, subliniind ca printre acestia sunt oameni de toate orientarile politice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.