Motiunea de cenzura la adresa Guvernului pe care Partidul Liberal Democrat (PLD) vrea sa o depuna la Parlament va fi redactata in zece zile, a precizat liberal-democratul Sabin Iliesi. Acesta a adaugat ca liberal-democratilor le lipsesc mai putin de
Motiunea de cenzura la adresa Guvernului pe care Partidul Liberal Democrat (PLD) vrea sa o depuna la Parlament va fi redactata in zece zile, a precizat liberal-democratul Sabin Iliesi. Acesta a adaugat ca liberal-democratilor le lipsesc mai putin de 20 de semnaturi pentru ca motiunea, intitulata "Guvernul Tariceanu 2 - un guvern corupt si incompetent", sa poata fi depusa la Parlament. "Nu cred ca problema sustinerii motiunii este mare, cel mai greu va fi insa votarea motiunii, pentru ca parlamentarii vor sa nu-si piarda privilegiile, vor sa ramana acolo un mandat intreg, dar noi suntem consecventi, noi vom merge pana la capat in ceea ce priveste aceasta initiativa", a spus Iliesi.
Secretarul regional al PLD, care este si presedintele organizatiei Bistrita-Nasaud, considera ca partidul sau este avantajat, in acest moment, de scandalul de coruptie de la nivelul Guvernului, motiv pentru care el apreciaza ca motiunea de cenzura are sanse sa treaca. "Este buna o a doua motiune pentru ca, cu aceasta ocazie, chiar daca parlamentarii nu o voteaza, ei nu mai pot sa vina sa spuna ca lupta impotriva coruptiei. Daca eu, ca PRM sau PC sau alt partid de pe esichierul politic, nu votez aceasta motiune, adica sprijin coruptia, cu alte cuvinte electoratul isi va da seama cine lupta de fapt impotriva coruptiei si cine sustine coruptia la nivel inalt. Pana la urma trebuie demascati", a spus Iliesi.Liderul PLD considera ca in eventualitatea in care motiunea de cenzura va fi adoptata noul guvern trebuie in primul rand sa asigure corectitudinea viitoarelor alegeri parlamentare. De asemenea, PLD isi lanseaza maine, candidatii pentru alegerile europarlamentare, in cadrul unei manifestari ce se va desfasura la Palatul Parlamentului.
Conform organizatorilor, la lansarea candidatilor va fi prezenta conducerea PLD, precum si peste 500 de membrii de partid din intreaga tara. Pe primul loc de pe lista candidatilor liberal-democrati este presedintele PLD, Theodor Stolojan, pe urmatoarele trei pozitii - considerate eligibile de conducerea formatiunii politice - fiind liderul iesean al PLD, Dumitru Oprea, rector al Universitatii Al. I. Cuza si senatorul Nicolae Vlad Popa, fost europarlamentar liberal la Parlamentul European.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.