Zilele acestea ne-am convins, a cata oara, ca nimic nu ne mai poate surprinde si ca suntem, cu-adevarat, originali. Originalitatea noastra nu rezida insa, din faptul ca avem idei noi, propuneri geniale, descoperiri care sa uluiasca lumea. Originalita
Zilele acestea ne-am convins, a cata oara, ca nimic nu ne mai poate surprinde si ca suntem, cu-adevarat, originali. Originalitatea noastra nu rezida insa, din faptul ca avem idei noi, propuneri geniale, descoperiri care sa uluiasca lumea. Originalitatea noastra e in  principii. Uitati cum cred eu ca sta treaba, la noi, in privinta principiilor.


In principiu, avem partide, stat, legi, regulamente. In principiu, avem si probleme de rezolvat, oameni cu necazuri, obstacole de trecut. Tot in principiu, legile sunt facute de oameni pentru oameni, institutiile sunt stalpul societatii, demnitarii sunt capabili si eficienti. Asta este teoria si ceea ce vor politicienii - oamenii care vin pe rand la putere, aˆ’ sa vedem, sa intelegem.


Adevarul, si gol - golut si imbracat in povesti de adormit vigilenta, este ca singurul nostru principiu de viata, sanatos tun, este ca ne facem ca facem, spunem ca sa zicem,  executam ca sa avem treaba. Concret, pentru a nu parea ca aberez : avem, din 2001, deci de 6 ani, o lege care prevede ca suma de doi la suta din privatizari sa fie directionata catre construirea de case pentru chiriasii din casele nationalizate si nimeni nu aplica legea.


De atatia ani, banii acestia s-ar fi putut aduna, legal, si ar fi putut salva de la disperare sute de familii, care nu au nicio vina ca au fost prinse la mijloc intr-un context politic si istoric  nefavorabil. Nimeni nu a miscat un deget, nimanui nu i-a pasat, Basescu ii vaneaza termopanele si ouale de la Cornu  lui Nastase, iar PSD-ul il cauta la flota pe Basescu - aceastea sunt motivele pentru care politicienii nostri si-ar sacrifica din timp si energie, dar mult mai putin sau deloc, pentru a face ceva concret pentru oameni.


Cand miercuri conservatorii au pichetat Guvernul, impreuna cu Federatia Pensionarilor, cerand macar prelungirea cu trei ani a contractelor pensionarilor evacuati din casele nationalizate, viceprimarul Primariei Capitalei, Popa, trimis acolo de Partidul Democrat, a gasit scuza si motivul pentru care Primaria mare a Bucurestiului nu a facut nimic pentru aceasta categorie sociala aˆ’ interesul conservatorilor este politic, iar dumnealui nu intervine in discutii politice aˆ’ si, chiar daca ar fi asa, in calitatea sa de adjunct al lui Adriean Videanu, domnul Popa ar fi trebuit sa dea lamuriri publicului, mai mult decat a arunca vinovatia catre factorul politic si catre primariile de sector. Daca, oricum, primarii de sectoare sunt, de fapt, si responsabili si capabili sau incapabili - dupa caz, aˆ’ atunci de ce mai exista Primaria Capitalei, cu sute de functionari si cu alesi locali platiti indestulator din bani publici?


Oricum, faptul ca ministrul maghiar al lucrarilor publice, Laszlo Borbely, a recunoscut ca numai de la Primaria Bucurestiului nu a primit niciun centimetru de teren pentru a construi spune tot. Spune tot despre interesul primariei generale aˆ’ conduse de atata amar de vreme de democrati aˆ’ care e  aproape egal cu zero. Har Domnului ca la anul sunt alegeri. Poate bucurestenii vor vota, in sfarsit, pe cineva care vrea sa faca si treaba, nu numai act de prezenta. Iar in loc de lamentari si subterfugii, va alege sa munceasca si sa lase in urma si altceva, decat deziluzie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.