Piata locala de servicii IPTV este incurajata de cresterea numarului de conexiuni la Internet, care la jumatatea anului a atins nivelul de 4,5 milioane de conectari, cu 72,8% peste nivelul de la jumatatea anului trecut, in timp ce rata de penetrare a
Piata locala de servicii IPTV este incurajata de cresterea numarului de conexiuni la Internet, care la jumatatea anului a atins nivelul de 4,5 milioane de conectari, cu 72,8% peste nivelul de la jumatatea anului trecut, in timp ce rata de penetrare a ajuns la 21%, se arata intr-un comunicat iNES.
Aceste date, alaturi de orientarea preferintelor romanilor, pentru interactivitate, personalizare si comoditatea de a plati un singur furnizor pentru mai multe servicii ii incurajeaza pe oficialii diviziei iNES IPTV sa se astepte la rezultate optimizate cu privire la numarul de solicitanti ai serviciului IPTV.
Pachetul de servicii Triple Play cuprinde televiziune prin IP, telefonie si servicii de Internet.
"Evolutia numarului de conexiuni la Internet in luna iunie reprezinta un factor mai mult decat incurajator pentru evolutia pietei serviciilor Triple Play din Romania. Dorinta de gestionare optima a timpului personal de catre consumatori si includerea a trei servicii necesare, interactive, care ofera utilizatorilor posibilitatea de personalizare sunt factori care vor contribui cu siguranta la dezvoltarea segmentului de servicii integrate la nivel local", a declarat directorul operational al diviziei IPTV a furnizorului de Internet iNES, Radu Rusu.
Circa 36% dintre europenii care nu au optat pentru Triple Play sunt interesati de acest pachet de servicii, precizeaza iNES, citand un studiu realizat in 2006 de compania de cercetare si analiza Forester Research.
Romania se afla pe penultimul loc in Uniunea Europeana in privinta conexiunilor rapide la Internet, in sistem de banda larga (broadband), cu 6,6% din total, inaintea Bulgariei, unde se inregistreaza un nivel de numai 5,7%.
Cel mai mare acces la conexiunile rapide de Internet a fost inregistrat in Danemarca - 37,2% si Olanda - 33,1%. Accesul la serviciile broadband in cele 25 de state membre mai vechi ale Uniunii Europene, exceptie facand Romania si Bulgaria, a crescut cu 28,7% in perioada iulie 2006 - iulie 2007, potrivit datelor Comisiei Europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.