Peste o suta de turisti din Statele Unite ale Americii sunt asteptati in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie la Hotelul Castel Dracula din Muntii Bargaului pentru a-si petrece aici sarbatoarea de Hallowen, hotelul fiind rezervat deja in totalita
Peste o suta de turisti din Statele Unite ale Americii sunt asteptati in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie la Hotelul Castel Dracula din Muntii Bargaului pentru a-si petrece aici sarbatoarea de Hallowen, hotelul fiind rezervat deja in totalitate pentru ei. VIN AMERICANII. Reprezentantii hotelului situat in Pasul Tihuta au declarat, joi, ca toate locurile au fost rezervate in camere, la dispozitia celor interesati ramanand doar restaurantul unde mai pot manca cel mult 50 de turisti. Grupul de turisti americani, fani ai romanului lui Bram Stocker, vine an de an, de Halloween, in Muntii Bargaului, pentru a reface drumul parcurs de Johnatan Harker, eroul romanului "Dracula". Organizatorii pregatesc un program incarcat care culmineaza cu petrecerea de Halloween din Pasul Tihuta. Turistii folosesc masti si toata noaptea danseaza in jurul focului de tabara. De fiecare data, gazdele le pun la dispozitie turistilor intregul hotel in care ei se distreaza organizand concursuri de escaladat ziduri, participa la un foc de tabara si isi prepara singuri frigarui in asteptarea intalnirii cu Contele Dracula, de la miezul noptii. Acesta nu intarzie niciodata sa apara, el iesind din cavoul de la subsolul hotelului si ingrozindu-i pe toti cei care se afla prin apropiere. TRADITIE. Hotelul Castel Dracula a fost inaugurat in 1983 in stilul unei case medievale si se afla la hotarele dintre judetele Bistrita-Nasaud si Suceava. El este amplasat la altitudinea de 1116 m in imediata apropiere a DN 17. Cuvantul "Halloween" isi are de fapt originea in Biserica Catolica. Vine de la prescutarea zilei de "Ajunul zilei tuturor spiritelor" (All Hallows Eve), "Ziua tuturor spiritelor" sau "Ziua tuturor sfintilor", o zi din calendarul catolic dedicata sfintilor. Din secolul al V-lea I.H., in Irlanda celtica, vara se incheie oficial pe 31 octombrie. Potrivit unei legende, intr-o zi, toate spiritele celor care au murit in cursul anului precedent se vor intoarce in cautarea unor trupuri pe care sa le posede de-a lungul anului urmator. Celtii credeau ca, in aceasta perioada toate legile timpului si spatiului isi pierdeau importanta permitand lumii spiritelor sa se intersecteze cu lumea celor vii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.