Filmul serii
In aprilie 1994, la un post de radio din Rwanda a fost transmis un mesaj ce indemna extremistii hutu sa distruga pentru totdeauna "viermii tutsi" si, in infruntarea ce a urmat, aproape un milion de persoane tutsi au fost ucise. Asem
Filmul serii
In aprilie 1994, la un post de radio din Rwanda a fost transmis un mesaj ce indemna extremistii hutu sa distruga pentru totdeauna "viermii tutsi" si, in infruntarea ce a urmat, aproape un milion de persoane tutsi au fost ucise. Asemenea lui "Sometimes in April" si a mult mai cunoscutului "Hotel Rwanda", "Shooting Dogs" incearca sa anuleze declaratiile de negare a genocidului ce a avut loc in anul 1994 in Rwanda. Desi personajele din aceasta productie sunt inventate, povestea este cat se poate de autentica, filmul fiind realizat (si turnat) in interiorul scolii Tehnice din Kigali, capitala Rwandei. Aici, in 1994, sub restransa protectie a Natiunilor Unite, aproape 2.500 de localnici tutsi au cautat un refugiu in fata extremistilor, dar nu pentru mult timp. Caci in momentul in care ONU si-a retras militarii acestia au fost lasati sa se descurce singuri. Asemenea celorlalte productii amintite mai sus, si "Shooting Dogs" porneste de la un fapt real, folosindu-se de acest incident pentru a atrage atentia asupra miilor de crime savarsite doar in cateva luni, in timp ce "lumea civilizata" a preferat sa intoarca privirea.
si, la fel, asemenea celorlalte productii, "Shooting Dogs" nu poate decat sa ridice valul ce acopera o tragedie cu urmari incalculabile, si acestea din cauza cruzimii etnicilor hutu, dar si din cauza completei indiferente a lumii "din exterior".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.