Omul de afaceri craiovean Genica Boerica, acuzat de obtinerea ilegala a unor rambursari de TVA in valoare de 1,1 milioane de lei, a fost eliberat ieri din arestul preventiv, ca urmare a unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. Alaturi de el a fost pu
Omul de afaceri craiovean Genica Boerica, acuzat de obtinerea ilegala a unor rambursari de TVA in valoare de 1,1 milioane de lei, a fost eliberat ieri din arestul preventiv, ca urmare a unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. Alaturi de el a fost pus in libertate si Aurel Prie, consi­derat complicele afaceristului. Cei doi au primit in schimb interdictia de a parasi localitatea. Cel de-al treilea acuzat, Radu Dragan, va afla saptamana viitoare daca va scapa sau nu de arestul preventiv. In urma cu aproximativ o luna Tribunalul Bucuresti prelungise mandatele de arestare emise impotriva lui Genica Boerica si ale lui Aurel Prie, dar in urma judecarii recursului hotararea a fost infirmata.    Genica Boerica a fost arestat initial in toamna anului 2004. El a fost eliberat ulterior din inchisoare, dupa ce a depus marturie impotriva fostului premier Adrian Nastase in dosarul "matusa Tamara". Afaceristul craiovean a fost rearestat in vara acestui an. Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2004 cei trei acuzati ar fi intocmit documente fictive de vanzare-cumparare a unei plantatii de vita-de-vie, apartinand unei ferme din judetul Mehedinti, in valoare de 6,98 milioane de lei. Pe baza acestor acte, ei ar fi obtinut rambursarea ilegala de TVA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.