Anchetatorii care se ocupa de cazul disparitiei avocatei brasovene Elodia Ghinescu asteapta expertiza uniformei de politist care a fost gasita intr-o rapa de 30 metri pe drumul dintre Poiana Brasov si Rasnov.
In functie de rezultatul acesteia,
Anchetatorii care se ocupa de cazul disparitiei avocatei brasovene Elodia Ghinescu asteapta expertiza uniformei de politist care a fost gasita intr-o rapa de 30 metri pe drumul dintre Poiana Brasov si Rasnov.
In functie de rezultatul acesteia, daca se dovedeste ca aceasta apartine sotului avocatei, politistul Cristian Cioaca, acesta risca sa fie arestat. De asemenea, jandarmii si politistii brasoveni continua sa caute in tot judetul Brasov trupul avocatei, care a disparut la sfarsitul lunii august, deoarece nu s-a primit nici un ordin de incetare a cautarilor. "Nu am primit nici un ordin de a opri cautarile din partea sefului anchetei in acest caz, Marius Iacob. Prin urmare, noi ne vom face treaba in continuare. Mai multe nu pot sa va spun, deoarece nu eu sunt cel care conduce ancheta", a declarat comisarul sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov. Trupul avocatei a fost cautat in imprejurimile Brasovului, precum si in lacurile din apropiere.
Urme de sange in apartament
Sotia lui Cristian Cioaca, Elodia Marilena Ghinescu, in varsta de 38 de ani, avocat in cadrul Baroului Brasov, a disparut de acasa in data de 30 august. Cioaca a anuntat Politiei disparita femeii in 5 septembrie. Anchetatorii brasoveni au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei, pe lista suspectilor fiind si sotul femeii, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. De asemenea, saptamana trecuta au fost descoperite, potrivit Mediafax, intr-o rapa de 30 de metri, pe drumul dintre Poiana Brasov si Rasnov, o uniforma de politist, sase fotografii printre care si cu Elodia Ghinescu, si alte obiecte. Procurorii au emis, in noaptea de 19 spre 20 septembrie, o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele politistului brasovean Cristian Cioaca. Acesta, suspectat de omor calificat, a fost eliberat dupa ce ordonanta de retinere pe numele lui a expirat. Atunci, politistul a fost supus testului poligraf, rezultatul relevand "un comportament disimulat", in sensul ca raspunsurile lui la intrebarile din cadrul testului "nu erau raspunsurile standard date de o persoana care nu avea nimic de ascuns". Instanta i-a interzis lui Cioaca sa paraseasca tara pe parcursul anchetei, judecatorii respingand cererea acuzarii de a-l aresta. Cioaca si-a sustinut pana acum nevinovatia. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.