>> Proiectul "Gradina mea de la Gradi" invita copii sa participe la crearea de spatii verzi in curtea gradinitei

>> Programul va fi finantat,
in intregime, de o companie privata din domeniul farmaceutic

Majoritatea gradini
>> Proiectul "Gradina mea de la Gradi" invita copii sa participe la crearea de spatii verzi in curtea gradinitei

>> Programul va fi finantat,
in intregime, de o companie privata din domeniul farmaceutic

Majoritatea gradinitelor clujene si-au manifestat interesul pentru programul de educatie comunitara si ecologica "Gradina mea de la Gradi", dezvoltat cu finantarea Terapia Ranbaxy si in organizarea Asociatiei pentru Relatii Comunitare. Acestea au deschis ieri, in mod, oficial licitatia pentru selectia a 10-15 gradinite care vor propune proiecte de amenajare a spatiilor verzi din incinta, prin implicarea copiilor si a voluntarilor din randul parintilor si al rudelor acestora. "Prin programul acesta, cei mai mici cetateni ai Clujului vor invata si asimila valori ecologice si modele de comportament de protejare si conservare a mediului inconjurator, alaturi de educatori, parinti, voluntari din comunitate si ai companiei Terapia Ranbaxy" a declarat cor-porate affair managerul companiei, Ramona Tcaciuc. Ea a precizat ca finantarea proiectelor se va realiza dintr-un fond de 50.000 de lei, pe care compania l-a pus la dispozitia asociatiilor care administreaza acest proiect. Pentru a fi eligibile, proiectele gradinitelor trebuie sa prevada in ce mod vor putea participa copii la amenajarea spatiilor verzi, iar originalitatea va fi un alt punct de departajare. Potrivit declaratiilor reprezentantilor gradinitelor participante la inaugurarea programului, care s-au anuntat interesate de participare, selectia va fi una foar-te dificila. Fiecare proiect va putea avea finantari intre 1.000 si 1.500 de euro. "Nu pot participa la acest proiect decat institutiile de stat si cele private, care sunt administrate de catre organizatii non-guvernamentale" a afirmat Simona serban, coordonatorul programului.
"Noi suntem foarte interesati sa ne inscriem in acest proiect, mai mult, avem mult spatiu in curtea gradinitei care se preteaza la diverse tipuri de amenajari" a declarat directorul Gradinitei 56, Luciana Gherle.

BOTANISTI

Proiectul "Gradina mea de la Gradi", lansat ieri, se bucura de sustinerea Gradinii Botanice din Cluj-Napoca, care, prin specialistii sai, va furniza, la cererea gradinitelor consultanta privind tipul de vegetatie recomandat si modul de tratare a acesteia, pentru a putea crea adevarate oaze de verdeata si diversitate floricola in incintele gradinitelor. Copiii vor putea planta de la o gradina de zarzavaturi, pana la copaci, sau plante rare, pe cale de disparitie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.