Directia Nationala Anticoruptie (DNA) l-a retinut pe Dinu Nica, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, pentru ca ar fi primit 17.000 de lei mita, informeaza Rompres.
Potrivit magistratilor DNA, inculpatul, care are grad p
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) l-a retinut pe Dinu Nica, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, pentru ca ar fi primit 17.000 de lei mita, informeaza Rompres.
Potrivit magistratilor DNA, inculpatul, care are grad profesional de procuror de Parchet de pe langa Curtea de Apel, a pretins de la un denuntator o suma de bani, promitand, in schimb, ca ii va redacta si trimite o comunicare din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova privind stadiul cercetarilor efectuate in dosarul pe care-l instrumenta magistratul, precum si pentru a-l favoriza pe denuntator, care avea calitatea de reclamant in dosarul respectiv.
In cele din urma, inculpatul a primit de la denuntator suma de 17.000 de lei, pe data de 17 octombrie, prin doi intermediari - Georgeta Dragan, grefier-sef la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, si Marioara Lupu, precizeaza DNA.
Procurorii anticoruptie l-au prins in flagrant pe colegul lor de la Parchetul prahovean si l-au retinut pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, informand, totodata, Consiliul Superior al Magistraturii asupra luarii acestei masuri, a precizat DNA.
Procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a declarat, anterior, ca un magistrat fusese prins in flagrant. 'Doar atat pot sa va spun: este un procuror de la un parchet de pe langa tribunal, cu grad de curte de apel, retinut pentru luare de mita inca de ieri, si urmeaza sa se discute in cadrul Sectiei pentru procurori a CSM incuviintarea arestarii', a afirmat, joi, Morar.
'Este infractiune flagranta, iar, potrivit procedurii, la infractiune flagranta poti sa-l retii, dar trebuie sa instiintezi de-ndata Sectia pentru procurori a CSM. Pe urma se poate discuta de cerere de arestare preventiva', a explicat seful DNA.
In acelasi caz, Georgeta Dragan si Marioara Lupu sunt cercetate pentru complicitate la savarsirea infractiunii de luare de mita, procurorii dispunand impotriva celor doua masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.