Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a declarat ca "mai avem doua meciuri de jucat si trebuie sa ramanem concentrati". Sandu a amintit ca Victor Piturca reusise si ultimele doua calificari, la EURO 2000 si la CE de tineret din 1998
Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a declarat ca "mai avem doua meciuri de jucat si trebuie sa ramanem concentrati". Sandu a amintit ca Victor Piturca reusise si ultimele doua calificari, la EURO 2000 si la CE de tineret din 1998, si a prevazut ca "urmatoarea calificare va fi obtinuta de Emil Sandoi, la CE 2009 de tineret". Sandu, care doreste victorii si in ultimele doua meciuri din preliminariile EURO 2008, cu Bulgaria si Albania, a multumit suporterilor, jucatorilor, antrenorilor si cluburilor pentru contributia la calificarea echipei nationale.

Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat ca Romania se va clasa in primele opt echipe la competitia din Austria si Elvetia. "Am ghicit iar scorul, la meciul cu Luxemburg, am spus ce se va intampla. Dupa parerea mea, la EURO 2008 venim sigur in primele opt echipe", a afirmat Dragomir, care considera ca Piturca e un antrenor mare, iar "Federatia trebuie sa discute cu el ca sa il pastreze". Dupa parerea sa, "generatia actuala e una buna. N-am avut noroc si am pierdut doua calificari pe greselile noastre, dar valoare si resurse suficiente are fotbalul romanesc". Dragomir a mai spus ca era sigur de calificarea Romaniei la EURO 2008, dupa victoria cu Olanda, de la Constanta (1-0).

Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de fotbal, a declarat ca tricolorii trebuie sa termine grupa preliminara neinvinsi. "Au mai ramas doua meciuri si ne dorim sa terminam neinvinsi si pe primul loc si cred ca e posibil", a spus Lupescu. "Baietii sunt fericiti si merita acest lucru. Ii felicit si pe aceasta cale pentru felul in care au pregatit aceasta campanie, au facut un lucru extraordinar in aceste 10 meciuri. Suntem fericiti ca dupa o pauza de opt ani ne-am calificat la EURO, cu doua etape inainte de final", a declarat Lupescu, fostul international dorind sa multumeasca si sutelor de suporteri care au venit in Luxemburg. "Sper ca la meciul cu Albania, de la Bucuresti, de pe 21 noiembrie, sa avem un public cald si sa sarbatorim calificarea". Lupescu crede ca "avem o echipa matura, jucatorii au demonstrat ca au valoare si sper sa confirme si la EURO".

Mijlocasul Florentin Petre, autorul primului gol, a declarat ca e mandru de faptul ca se afla la al doilea Campionat European, dupa cel din 2000. "Sunt mandru ca ma aflu la al doilea turneu final, nu sunt prea multi care se mandresc cu asta. A fost o calificare grea, cu meciuri foarte disputate, cu adversari foarte puternici, dar noi am fost mult mai buni decat toti si vreau sa felicit pe toata lumea. Chiar meritam acest loc", a afirmat Fl. Petre. El a rememorat faptul ca acum 8 ani a marcat un gol important in Azerbaidjan (1-0), in preliminariile EURO 2000. "Acum am fost putin si norocos, nu mi-a fost greu sa marchez, dar am fost la locul potrivit. Dedic golul baietilor mei si tatalui meu", a spus jucatorul echipei bulgare TSKA Sofia. Petre a glumit si pe seama faptului ca a jucat cu tricoul lui Mutu (numarul 10): "Le-am spus sa nu imi dea tricoul cu numarul 10 ca dau gol si asa a fost. Sunt mandru, am toata istoria nationalei Romaniei in spate." Florentin Petre considera ca "in calificarile trecute am avut si ghinion, am avut probleme cu arbitrii, dar acum Nea Piti ne-a dat increderea de invingatori". Totodata, micutul mijlocas dreapta a spus ca "ar fi fost frumos sa se califice si Bulgaria".

Cristian Chivu, capitanul nationalei de fotbal a Romaniei, a declarat ca actuala generatie merita participarea la un turneu final. "A fost o campanie grea si merita sa fie scandat numele la fiecare jucator care a jucat la nationala. Am asteptat 7 ani de zile pentru aceasta calificare, ne pare rau ca nu am reusit-o mai devreme, nu stim motivele, dar e o generatie care merita sa fie prezenta la un turneu final, o generatie valoroasa, care va indeplini multe obiective de acum incolo. Am muncit mult, ne-am dorit-o mult si o meritam", a spus Chivu. Capitanul nationalei a vorbit si despre absenta lui Mutu (suspendat) de la aceasta sarbatoare: "Cu Mutu am sarbatorit de foarte multe ori si o sa mai sarbatorim si de acum incolo." Chivu refuza sa se gandeasca de pe-acum la turneul final din vara viitoare: "Vrem sa ne bucuram de calificare si dupa aceea ne vom gandi la EURO. Nici nu mai stim sa ne bucuram, aproape". Cristian Chivu spera sa aduca la stadion "cat mai multa lume, iar fotbalul romanesc sa castige mult mai mult de pe urma acestei calificari" si considera ca victoria cu Luxemburg este "o victorie pentru cei care ne sunt alaturi, celor care iubesc fotbalul romanesc".

Fundasul George Ogararu a declarat ca Romania a aratat in aceste preliminarii "mai multa stapanire de sine, mai multa inteligenta in joc" decat Bulgaria, una dintre contracandidate. "Tot ce conteaza acum e ca am castigat trei puncte in Luxemburg, iar acum sunt romanii in strada. Suntem pregatiti de sarbatoare", a afirmat Ogararu dupa victoria cu 2-0 in fata echipei Luxemburgului. Despre Albania, echipa care a dat o mana de ajutor Romaniei, jucatorul lui Ajax a spus ca "este echipa destul de dificila si ne-au ajutat cand aveam nevoie mai mare".

Razvan Rat a spus: "Suntem foarte fericiti, suntem la un turneu final dupa multi ani. Nu sunt cuvinte sa pot reda ce e in sufletul nostru". Fundasul echipei Sahtior Donetk a amintit ca Albania ne-a pus si noua probleme, "nu e echipa rea si a demonstrat acest lucru si cu Olanda, care a castigat foarte greu".

Bogdan Lobont, portarul nationalei de fotbal a Romaniei, a declarat ca aceasta calificare a fost obtinuta "impreuna, de la selectioner la ultimul jucator care a intrat pe teren, toti am muncit". Lobont crede ca "o sa ramana in istorie doar calificarea dupa 8 ani la un turneu final, restul nu mai conteaza". "Ne bucuram pentru calificare, ne bucura ca avem multi suporteri peste tot unde jucam, ne bucura ca am reusit aceasta performanta", a continuat portarul lui Dinamo. Lobont a recunoscut ca meciul cu Luxemburg a fost usor pentru el, "dar toti am intrat pe teren concentrati si conectati la miza partidei, ne-am facut meciul usor si am castigat".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.