Doru Tulus: "Este nefasta comparatia facuta de ministrul Justitiei intre sectiile DNA"
Procurorul-sef al sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie, Doru Tulus, a declarat, in sedinta sectiei pentru procurori a CSM, ca este nefasta compar
Doru Tulus: "Este nefasta comparatia facuta de ministrul Justitiei intre sectiile DNA"
Procurorul-sef al sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie, Doru Tulus, a declarat, in sedinta sectiei pentru procurori a CSM, ca este nefasta comparatia facuta de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, intre sectiile DNA si ca aceasta este izvorata din necunoasterea completa a activitatii acestei institutii.

'Tocmai de aceea exista sectii ca sa fie diferit obiectul de activitate al acestora,' a spus Tulus.

Procurorul a precizat ca prejudiciul total pe anul 2006, retinut in rechizitoriile sectiei pe care o conduce si pentru care s-au aplicat masurile asiguratorii, este de 73,5 milioane de lei, comparativ cu sectia I a DNA, care a totalizat un prejudiciu de 4,4 milioane de lei, iar sectia militara 1,6 milioane de lei.

'Mai mult, doar pe semestrul I al acestui an, totalul sumelor reprezentand prejudicii a fost de peste 600 de milioane de lei, pentru care, de asemenea, s-au pus sechestre atat pe bunurile mobile, cat si imobile ale inculpatilor', a afirmat Tulus.

In opinia sa, acuzatia referitoare la folosirea inadecvata a resurselor umane este total nemotivata.

'Nu exista un indicator referitor la numarul minim de trimiteri in judecata, ori numarul maxim admisibil de declinari de competenta. Nu exista un astfel de indicativ nicaieri', a sustinut Tulus.


Chiuariu afirma ca nu va tine cont de avizul CSM Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, joi, ca nu va tine cont de avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii si ii va inainta presedintelui Traian Basescu cererea de revocare din functie a procurorului-sef al sectiei a II-a a DNA, Doru Tulus.

'Nu voi tine seama de avizul CSM in conditiile in care raportul Inspectiei Judiciare a CSM a relevat aspecte foarte grave. Voi inainta cererea presedintelui Romaniei pentru ca eu cred ca toate institutiile responsabile in acest caz trebuie sa se pronunte', a afirmat Chiuariu.
Rompres


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.