La 27 de ani, pugilistul Lucian Bute si-a capatat deja un renume de invincibil prin ringurile din intreaga lume, fiind supranumit si "Mr. KO" gratie palmaresului de invidiat: 19 victorii din tot atatea meciuri disputate la profesionism, dintre car
La 27 de ani, pugilistul Lucian Bute si-a capatat deja un renume de invincibil prin ringurile din intreaga lume, fiind supranumit si "Mr. KO" gratie palmaresului de invidiat: 19 victorii din tot atatea meciuri disputate la profesionism, dintre care 16 inainte de limita!
Vineri noapte (n.n. - sambata dimineata in Romania), Bute va ataca intr-o gala organizata de InterBox la Montreal si transmisa in direct de ProTV titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, urmand sa incruciseze manusile cu un alt pugilist redutabil, columbianul Alejandro Berrio. Detinator al centurii IBF, columbianul reprezinta o reala amenintare pentru statistica reprezentantului nostru, care detine titlul NABF, Berrio avand la activ 26 de victorii, dintre care 25 prin KO!
Plasat de celebra revista "The Ring Magazine", cea mai cunoscuta din lume in domeniul boxului, pe locul patru la categoria supermijlocie, pugilistul roman Lucian Bute a ajuns in fata celui mai important examen din cariera sa profesionista: meciul pentru titlul mondial al versiunii IBF, pentru care va primi o bursa de 200.000 de dolari. In ciuda palmaresului impresionant al adversarului, Bute este increzator in sansele sale si spune ca, vineri noapte, i se va implini visul. "Berrio e un boxer foarte dur. Cu siguranta e cel mai greu adversar de pana acum, pentru ca, in momentul de fata, detine centura mondiala. Dar promit tuturor ca la ora meciului o sa fiu in cea mai buna forma si o sa aduc centura mondiala in Romania", a declarat Bute, adaugand ca este pregatit sa intre in posesia centurii IBF. "Sunt foarte aproape de obiectivul meu. Vineri seara, veti vedea un nou campion mondial! Important este sa castig aceasta lupta, indiferent ca este prin KO sau prin decizie la limita. Vreau sa castig! Sunt concentrat sa ma impun in fiecare runda. Este planul meu de meci. Am urmarit pe video meciul lui Berrio pentru titlul mondial cu Stieglitz. Loveste puternic cu ambele maini si-si schimba mereu pozitia. Dar sunt pregatit sa-l inving", a spus Bute, constient ca intalnirea cu Berrio reprezinta "marea provocare a carierei mele". De altfel, interesul manifestat pentru aceasta gala a fost demonstrat si prin faptul ca toate biletele puse in vanzare de InterBox au fost epuizate in doar doua saptamani, in tribunele celebrei "Centre Bell" urmand sa fie prezenti peste 12.000 de spectatori. In ceea ce-l priveste pe Berrio, columbianul a declarat pe un ton ironic si ingamfat: "N-am venit la Montreal pentru a-mi lasa titlul aici. Invingatorul va fi cel mai bun dintre noi si stiu sigur ca acela voi fi eu!" Prezent la conferinta de presa, antrenorul pugilistului nostru, Stephane Larouche, a tinut sa mentioneze ca Bute impresioneaza prin vointa si seriozitate. "Pregatirea pentru acest meci a fost impecabila. Lucian a impresionat mereu prin dorinta sa de munca, prin seriozitate. A disputat 143 de runde de antrenament impotriva unor adversari de calitate. Nu exista indoiala ca Bute este un pugilist mai complet. Stiu ca Berrio vrea ca meciul sa se fi disputat intr-o cabina telefonica, pentru ca ar fi un spectacol frumos. Dar si pentru ca ar avea mai multe sanse de castig. Ca sa castige, Lucian trebuie sa fie alert, activ, si sa-l destabilizeze pe Berrio", a dezvaluit Larouche reteta succesului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.