Joseph Iannuzzi, cunoscut in lumea interlopa americana sub numele de "Joe Dogs", a publicat in anul 1993 o carte de bucate despre preferintele culinare ale mafiotilor.     

In Statele Unite ale A
Joseph Iannuzzi, cunoscut in lumea interlopa americana sub numele de "Joe Dogs", a publicat in anul 1993 o carte de bucate despre preferintele culinare ale mafiotilor.     

In Statele Unite ale Americii, in anul 1993, a aparut o carte de bucate. Nimic nou sub soare! Doar ca era o carte de bucate cu preferintele culinare ale mafiotilor, avand urmatorul titlu: "The Mafia Cookbook". Autorul cartii era nimeni altul decat unul dintre fostii gangsteri: Joseph Iannuzzi. Cunoscut in familia mafiotilor sub numele de "Joe Dogs", a fost ani buni bucatarul renumitului clan Gambino. Dupa cativa ani insa, Joe Dogs si-a tradat camarazii si a inceput sa colaboreze cu FBI, fiind chemat si martor la cateva procese importante. Urmare: FBI a fost nevoit sa-i schimbe, in totalitate, infatisarea si sa-l tina ascuns cat mai bine si cat mai departe de "prietenii sai". Avand destul timp liber, Joe s-a apucat sa scrie aceasta carte de bucate, oferind cititorilor informatii pretioase referitoare la gusturile mafiotilor, despre care se putea afla doar din filme.


PREFERINTE. Care sunt preferintele lor culinare? In primul rand le place sa manance, adica sunt niste gurmanzi. "Ei mananca, punand la cale crime, ei mananca, comitandu-le, ei mananca, asteptand ocazia savarsirii unor nelegiuri", scrie autorul. In al doilea rand, ei stiu ce sa manance si, bineinteles, stiu ce vor. Iar cand li se ofera ceea ce le place, pur si simplu savureaza mancarea. A pregati pentru gangsteri este un lucru neplacut si intotdeauna riscant. De multe ori Joe Dogs a fost nevoit sa-si lase toate ustensilele de bucatarie si sa se mute in alt loc, camarazii sai spunandu-i: "Lasa-le, Joe, o sa-ti cumparam noi altele". Mai complicat era faptul sa gatesti pentru ei, deoarece mafiotii sunt niste conservatori in ceea ce priveste gustul. Nu le plac inovatiile. Dar Joe a riscat. Uneori a pregatit si bucate ce nu faceau parte din bucataria siciliana traditionala, dar niciodata nu le spunea. Doar dupa ce vedea ca mafiotii isi "lingeau degetele" le destainuia ce a comis.

Dar care erau mancarurile "regilor" lumii interlope americane? Unul dintre secretele culinare ale lui Joe este ca el stia foarte bine ce-si doreste sau ce nu-si doreste un gangster care a stat la racoare sau unul care a reusit performanta sa nu treaca pe acolo ori pur si simplu a uitat cum este.

Asa ca cel care a parasit inchisoarea prefera un biftec floretin cu ciuperci la New York, iar cel care nu a trecut pe acolo - clasicul preparat italian, paste cu sos de rosii. Joe precizeaza ca pastele erau mancarea preferata a familiei Gambino.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.