Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat, la finalul sedintei de Guvern, ca schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora sau stramutarea lor
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat, la finalul sedintei de Guvern, ca schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora sau stramutarea lor au fost interzise, indiferent de regimul juridic al acestora. "Ordonanta de Urgenta pune capat unei dezbateri lungi, care se refera la schimbarea destinatiei spatiilor verzi. Modificarea adusa elimina orice posibilitate de schimbare a destinatiei acestor spatii. Nici un spatiu verde nu poate fi modificat si nu se poate construi pe el", a spus Korodi.
Conform actului normativ, actele administrative sau juridice emise sau incheiate cu nerespectarea acestor prevederi sunt lovite de nulitate absoluta.
Intrebat cum se reflecta decizia asupra Parcului Bordei, Korodi a aratat ca actul normativ poate bloca realizarea de constructii pe spatii verzi.
Reamintim, consilierii municipali au probat, in urma cu doua saptamani, Planul Urbanistic Zonal pentru terenul din Parcul Bordei detinut de omul de afaceri Costica Constanda, document care ii permite acestuia sa inceapa demersurile pentru a obtine avizele necesare ridicarii unor constructii pe acea suprafata.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a solicitat ministrului Mediului, in urma cu o saptamana, sa identifice o solutie pentru "a feri" parcul Bordei de distrugere, aratand ca nu poate asista indiferent la distrugerea spatiilor verzi si a parcurilor. Korodi a mai spus ca, pana la 31 octombrie 2010, autoritatile publice locale sunt obligate, prin OUG aprobata ieri, sa asigure o suprafata de spatiu verde de minimul 20 mp/locuitor, din terenul intravilan. Pana in 2013, la data de 31 decembrie, suprafata trebuie sa ajunga la 26 mp pe cap de locuitor (media generala a UE). (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.