Guvernul a decis, in sedinta de ieri, sa ceara Parlamentului sa suspende discutiile asupra proiectului de lege pentru privatizarea Automobile Craiova pana cand autoritatile romane vor primi din partea Comisiei Europene (CE) o decizie in acest caz.

Presedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a precizat ca Executivul l-a delegat pe ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, sa ceara parlamentarilor sa amane dezbaterea proiectului de lege, potrivit Mediafax. El a precizat ca autoritatile romane vor trimite CE un raport privind privatizarea Automobile Craiova, redactat de Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Mediului si Consiliul Concurentei. „Contractul de privatizare a fost trimis CE imediat dupa semnare“, a spus Atanasiu. Proiectul de lege a fost avizat deja favorabil de Comisia juridica si cea de buget-finante a Senatului, fiind in discutia Comisiei de privatizare. „Procedurile legislative vor fi reluate din acelasi punct, imediat dupa ce primim decizia CE. Estimez ca, dupa reluare, dezbaterile vor fi incheiate in circa trei saptamani si la Camera Deputatilor“, a declarat ministrul Mihai Voicu.

Comisia Europeana a lansat, in urma cu o saptamana, o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare din luna septembrie, cand a fost preluata de grupul american Ford. Comisia a cerut Romaniei sa suspende orice subventii ilegale pana la finalizarea investigatiei.