Schimburile incheiate in sectorul bancar si in cel al SIF-urilor au asigurat peste 75% din rulaj. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit, ieri, pe crestere, astfel ca toti indicii bursieri au incheiat pe plus. Cel mai activ sector s-a dovedit
Schimburile incheiate in sectorul bancar si in cel al SIF-urilor au asigurat peste 75% din rulaj. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit, ieri, pe crestere, astfel ca toti indicii bursieri au incheiat pe plus. Cel mai activ sector s-a dovedit a fi cel financiar. Schimburile incheiate cu emitentii reprezentativi s-au ridicat la aproximativ 32 milioane de lei, insemnand 80% din rulajul total (42,5 milioane de lei).

Revenita in ringul bursier, Banca Transilvania (TLV) a tinut capul de afis. Numai tranzactiile cu actiunile emitentului bancar au insumat pana la finalul sedintei 12,5 milioane de lei. La randul sau, segmentul societatilor de investitii (SIF) a asigurat ieri 36,2% din total, cu 15,4 milioane de lei. Actiunile SIF3 s-au scumpit cu 3,64% Indicele BET, care monito­rizeaza cele mai lichide 10 companii listate, s-a apreciat cu 0,80%, indicele compozit a inregistrat o ascensiune de 0,34% fata de sesiunea precedenta, iar actiunile celor cinci SIF-uri au castigat, in medie, 1,18%. Cel mai activ titlu financiar a fost SIF Oltenia (SIF5), cu tranzactii in valoare de 5,4 milioane de lei. Ultima tranzactie cu actiuni SIF5 a fost incheiata la pretul de 4,4700 lei/titlu, in crestere cu 0,22%. Si SIF Moldova (SIF2) a obtinut, ieri, un rulaj de top, cu 4,04 milioane de lei. Actiunile SIF2 au urcat pana la finalul sedintei cu 0,28%, la 3,6300 lei/titlu.Cea mai mare ascensiune din acest segment a fost inregistrata de cursul titlurilor SIF Transilvania (SIF3), care au ajuns la 2,5600 lei/actiune (+3,64%). Volum de 13,3 mil. actiuni RRC SIF Transilvania si-a lichidat, ieri, detinerea la Lemexim SA Brasov (LEMX), prin vanzarea pachetului de 44.929 actiuni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.