Comisiile pentru politica externa din Senat si Camera Deputatilor i-au avizat favorabil, joi, pe ambasadorii propusi pentru Bosnia-Hertegovina, Daniel Banu, si Kazahstan, Emil Rapcea, ambii beneficiind de votul pozitiv unanim al parlamentarilor, info
Comisiile pentru politica externa din Senat si Camera Deputatilor i-au avizat favorabil, joi, pe ambasadorii propusi pentru Bosnia-Hertegovina, Daniel Banu, si Kazahstan, Emil Rapcea, ambii beneficiind de votul pozitiv unanim al parlamentarilor, informeaza Rompres.

Daniel Banu este nascut pe 16 ianuarie 1971, este casatorit si are o fiica. A absolvit Facultatea de Filologie, Universitatea Bucuresti si Institutul de Relatii Internationale MGIMO din Moscova, in prezent fiind doctorand la Universitatea Nationala de Aparare 'Carol I' si seful Biroului de legatura al Romaniei in Kosovo. Intre 1996 si 1999 a detinut functia de inspector OSCE, departamentul drepturile omului si democratizare, misiunea OSCE in Bosnia-Hertegovina, ulterior, pana in 2001, fiind expert pe zona Balcanilor si a Caucazului de Nord, membru al celulei operationale a presedintiei romane in exercitiu a OSCE. Daniel Banu este vorbitor de engleza, rusa, sarbo-croata si portugheza.

La randul sau, Emil Rapcea, nominalizat pentru postul de ambasador al tarii noastre in Kazahstan, este, in prezent, reprezentant permanent al Romaniei pe langa ECOWAS. Din 2003 pana in februarie 2007 a fost ambasador la Abuja, Nigeria, iar intre 2001-2002 a fost insarcinat cu afaceri la ambasada Moscovei. Emil Rapcea este vorbitor de engleza, rusa si franceza.

Avizul dat de parlamentarii din cele doua Comisii pentru politica externa este unul consultativ, presedintele Traian Basescu urmand sa semneze decretul prin care este acreditat ca diplomat. Propunerile de ambasadori sunt facute de ministrul Afacerilor Externe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.