Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au eliberat pe Nica Petru,  judecat in dosarul "Jaful secolului". Avocatul lui Nica a cerut instantei eliberarea clientului sau pe motiv ca inculpatul a stat in inchisoare o perioada care se apropie de cea
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au eliberat pe Nica Petru, judecat in dosarul "Jaful secolului". Avocatul lui Nica a cerut instantei eliberarea clientului sau pe motiv ca inculpatul a stat in inchisoare o perioada care se apropie de cea prevazuta de lege pentru fapta pe care a comis-o. "Arestul preventiv se transforma in executarea pedepsei", a aratat aparatorul.
In iulie 2004, Petru Nica, in calitate de sofer al unei firme de securitate, a disparut cu masina blindata pentru transportul banilor. Banca pagubita a reclamat furtul a 100 miliarde de lei. In complicitate cu doi indivizi, Petru Nica a abandonat masina si a transferat sacii de bani in alt autovehicul.
Dupa o saptamana, autorii furtului au fost descoperiti. Procurorii au recuperat banii, mai putin suma de 8,5 miliarde, care nu a mai fost gasita. Avocatii celor trei au sustinut ca cele opt miliarde nu ar fi existat niciodata, acuzand banca de spalare de bani.
Petru Nica va fi judecat in stare de libertate,
dupa ce, in urma cu un an, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe cei trei la
cate 14 ani inchisoare. Inculpatii au contestat hotararea cu recurs la Curtea Suprema, care a decis rejudecarea cazului la tribunal.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.